Hlavní obsah

Sparta vyhrála v Liberci v prodloužení, Budějovice přehrály mistra

PRAHA

Jedno z nejočekávanějších utkání zažila v úterý hokejová Tipsport extraliga. Na led vedoucího Liberce přijela třetí Sparta a po vítězství hostí 2:1 v prodloužení si oba celky pořadí v tabulce prohodily. V domácí sestavě se objevil Petr Nedvěd, který před týdnem prodělal operaci zlomeniny dolní čelisti. Druhé České Budějovice porazily mistrovský Třinec 3:2.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Petr Nedvěd s maskou, která kryje jeho operovanou čelist, naskakuje na led.

Článek

České Budějovice potřetí v této sezóně porazily mistrovský Třinec.O svém posledním vítězství rozhodly během prvních čtrnácti minut zápasu, kdy domácí vstřelili všechny své branky a vyhráli 3:2. Mountfield předvádí před svými fanoušky hokej, který baví, žádné z ostatních mužstev nezískalo doma tolik bodů jako hráči pod vedením trenéra Františka Výborného.

Zlínští měli problém, nedávali góly. Ze čtyř utkání, které sehráli venku, dokázali vstřelit jen pět gólů, přesto i s jednou trefou dokázali vyhrát v Brně. Proti Kladnu si ale doma zastříleli, na první dvě branky jim stačilo osm minut. Byla to však přetahovaná až do konce, Kladno třikrát dokázalo srovnat, naposledy tři minuty před koncem. Jenže Zlín stihl před koncem základní hrací doby skórovat ještě dvakrát a nakonec vyhrál 6:4.

Českobudějovický Lukáš Květoň (vpravo) se raduje se spoluhráčem Milanem Gulašem z branky.foto: ČTK/David Veis

Vítkovice čtyřikrát v řadě Litvínov porazily, doma navíc šestkrát vyhrál a neztratil ani bod. Ve čtrnácté minutě ostravský klub otočil skóre ve svůj prospěch, ale Trávníček už za 29 vteřin srovnal a poté už stříleli góly jen hosté. Vítězný gól Litvínova zařídil na začátku třetí třetiny Kubinčák.

Plzeň čekal těžký boj. Přijela na led, kde domácí Brno tři ze čtyř minulých klání vyhrálo. K tomu vždy s nulou. Navíc v první třetině během 39 vteřin vstřelilo Brno dva góly. V polovině zápasu už domácí vedli dokonce o tři branky, ale dvě branky Kováře vrátily Plzeň znovu do hry a tři minuty před koncem dokonce Marušák vyrovnal. A aby toho nebylo málo, tak hosté nakonec pro sebe urvali vítězství po samostatných nájezdech.

Tomáš Žižka z Komety Brno (vlevo) se raduje se spoluhráči z branky.foto: ČTK/Igor Šefr

Do sestavy Liberce se proti Spartě vrátil po zlomenině čelisti Petr Nedvěd a hned zachránil klubu bod, když osm minut před koncem zápasu vyrovnával na 1:1. Těsně před koncem prodloužení však o vítězství hostů rozhodl Yorick Treille a Sparta se posunula do čela extraligové tabulky.

Hokejová Tipsport extraliga, 29. kolo:
Č. Budějovice - Třinec 3:2on-line
Branky: 6. Ptáček, 9. L. Květoň, 14. Gulaš - 47. Klimenta, 54. D. Květoň.
Zlín - Kladno 6:4on-line
Branky: 2. a 30. Kubiš, 8. a 58. Leška, 43. Veselý, 57. T. Sýkora - 4. Patera, 13. Hovorka, 51. Kalla, 57. Látal.
Vítkovice - Litvínov 2:4on-line
Branky: 8. Pohl, 14. J. Káňa - 1. Hübl, 14. Trávníček, 44. Kubinčák, 57. Jenáček
Brno - Plzeň 4:5 po sam. nájezdechon-line
Branky: 12. Žižka, 12. Čermák, 28. Zohorna, 30. Petrovický - 38. a 42. Kovář, 20. Vlasák, 57. Marušák, rozh. nájezd Duda.
Liberec - Sparta 1:2 v prodlouženíon-line
Branky: 52. Nedvěd - 5. Ton, 65. Y. Treille.
Dohrávka 7. prosince: Karlovy Vary - Pardubice
Předehráno: Slavia - Mladá Boleslav 4:3

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články