Hlavní obsah

Litvínov pod novým koučem válí, Kometě výhru nepřinesly ani posily ze Slavie

Josef PešoutSport.czPrávo

Devět bodů ze čtyř zápasů. Takový příspěvek si připsali do tabulky extraligy hokejisté Litvínova po nedávné trenérské výměně. A to je možná více, než sami předpokládali. I díky této sérii se drží na strategickém desátém místě, když o další dílek zvýšili svůj náskok před dotírající Kometou Brno.

Foto: Petr Eret, ČTK

Radující se hokejisté Litvínova.

Článek

Litvínovští diváci sice ještě před týdnem protestovali proti odvolání bývalého kouče Kýhose, ale nyní musí uznat, že jeho nástupci si nevedou špatně. Vedoucí realizačního týmu Jiří Šlégr, trenér Jiří Kučera a asistent Viktor Lukeš odvádějí zatím solidní práci.

„Do utkání s Brnem jsme vstoupili dobře. Po první třetině jsme vedli 1:0. Pak jsme ale ustoupili od agresivní hry. Za stavu 1:2 jsme srovnali a měli jsme šance i na další zvrat. Zápas nakonec dospěl k penaltám,“ bilancoval Viktor Lukeš. A potěšilo ho, že domácí vydřeli aspoň dva body. „Minule jsme s Budějovicemi po nájezdech prohráli. Nyní nám výhru vychytal brankář Franěk. To je největší pozitivum. Bohužel se musíme vyrovnat s neúčastí zraněného střelce Františka Lukeše a Martin Ručinský dostal podruhé trest do konce utkání a oba nám budou chybět v neděli proti Slavii,“ připomněl Viktor Lukeš.

Rozhodující nájezd proti Brnu proměnil Viktor Hübl. „Moc jsem nevěděl, co Hovi udělá. Všiml jsem si, že má místo nad vyrážečkou. Tak jsem zkusil vystřelit nahoru a padlo to tam,“ popsal klíčovou situaci. A dále poznamenal: „Chyběl nám František Lukeš, který měl výbornou formu. Jsme rádi, že momentálně pořád bodujeme. Začali jsme dávat góly a více se soustředíme i na obranu.“

Skvělé výkony předvádí brankář Petr Franěk. „Byl to zápas o šest bodů a jsem rád, že jsem přispěl k vítězství. Ale dobře hraje celý tým. Navíc máme trošku štěstí.“

Venera: Je to bouřlivé období

Hektický týden prožívá Kometa Brno. Nejprve odešel kapitán a týmový lídr Petr Hubáček do Finska, potom střelec Tomáš Pospíšil do Slavie, odkud přišli Jiří Vašíček a Tomáš Svoboda. „Výměnu jsem nečekal, ale uznávám, že se mi v poslední době ve Slavii nedařilo. Snad se v Brně znovu nastartuji,“ svěřil se Tomáš Svoboda. A v úvodu druhé třetiny nahrál Žižkovi na vyrovnávací gól.

V brněnském kádru se nyní vytvořila „slávistická“ enkláva, protože po příchodu nových posil je v Kometě už sedm hráčů, co prošli zmíněným pražským klubem. A další kuriozita z litvínovského ledu: v útočných řadách hostí figurovali hned tři hokejisté s příjmením Svoboda. Kromě Tomáše ještě Jaroslav a Jakub.

Trenér Zdeněk Venera má plnou hlavu starostí se skládáním sestavy. „Sestavu máme rozbořenou od začátku sezóny. Je to dost bouřlivé, ale nedá se nic dělat. Pořád měníme složení formací. Odchod Hubáčka? Dostal dobrou nabídku. Snad budou platní kluci ze Slavie, které ale nechci po jejich prvním zápase prakticky bez společného tréninku výrazně hodnotit. V Litvínově jsme mohli stáhnout ztrátu na Litvínov na nulu, nakonec je rozdíl čtyřbodový. Co dál v Brně? Chce to čas,“ uvažoval kouč Komety.

Reklama

Související témata: