Hlavní obsah

To je návrat! K Bílým Tygrům se připojuje reprezentant a účastník olympijských her

Reprezentační obránce Ondřej Vitásek se stal staronovou posilou Bílých Tygrů z Liberce. Člen olympijského výběru z Koreje 2018 přichází pod Ještěd, kde podepsal smlouvu až do roku 2023. Třicetiletý odchovanec Prostějova se vrací po čtyřletém působení v KHL.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Vitásek během tréninku hokejové reprezentace.

Článek

Jak informovaly oficiální stránky Bíláých Tygrů, stabilní člen reprezentační sestavy by se mohl objevit na ledě už v dnešním utkání 29. kola Tipsport extraligy, v kterém Liberečtí přivítají Litvínov.

Třicetiletý Vitásek, jenž už na severu Čech slavil i jeden mistrovský titul, si vyzkoušel v posledních letech Kontinentální ligu, ve které stihl projít hned čtyřmi celky. Postupně hrál za Chanty-Mansijsk, čínský Kunlun, Chabarovsk a lotyšsskou Rigu.

Vitásek si v této sezoně připsal v dresu Dinama Riga v 19 zápasech pět bodů za gól a čtyři asistence. Celkově v KHL sehrál 160 utkání a nasbíral 37 bodů za 11 branek a 26 asistencí. V české extralize má na kontě 209 duelů a 39 bodů za 12 tref a 27 přihrávek. S Libercem získal v roce 2016 titul a o rok později stříbro.

Zatím svůj největší příběh napsal v sezoně 2013-14, kdy po strastiplném začátku v 1. lize v Benátkách se díky neuvěřitelnému zlepšení dostal během roku do hledáčku trenéra národního celku Vladimíra Růžičky, který ho nakonec nominoval i na mistrovství světa, kde si zahrál ve všech deseti utkáních českého výběru.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: