Hlavní obsah

Kacetl se vrátil do extraligy porážkou v nájezdech. Měli jsme využít přesilovky, mínil

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Proti ne úplně oblíbeným Vítkovicím, s nimiž prohrál posledních sedm extraligových zápasů, se do nejvyšší hokejové soutěže vrátil na Štěpána brankář Ondřej Kacetl. Porážky z minulých dvou sezon byly v pardubickém dresu a štěstí mu nepřinesla ani změna do třineckých barev. Kacetl držel čisté konto až do 44. minuty, kdy srovnal na 1:1 Lakatoš. V rozhodujících nájezdech 30letý brankář propustil puky za svá záda dva a Třinec podlehl na ledě Vítkovic ve vánočním derby 1:2.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Třince Ondřej Kacetl.

Článek
Fotogalerie

„Kluci hráli dopředu výborně, škoda, že nám tam toho nepropadlo více. Bylo to skoro pořád na jednu branku a rozhodně jsem neměl tolik práce jako Dan (Dolejš) na druhé straně," popisoval Kacetl, který čelil sedmadvaceti střelám, zatímco na domácího gólmana mířilo 42 střel.

Na extraligový zápas brankář, jenž patří aktuálně Kometě Brno o v Třinci hostuje, čekal téměř rok. Naposledy stál v brance 10. ledna tohoto roku, kdy s Pardubicemi prohrál v Liberci (2:5). Na konci dubna mu v Dynamu vypršel kontrakt a Kacetl kývl na nabídku Komety Brna. Na extraligovou soupisku se přes dvojici Vejmelka-Klimeš ale nevešel, a proto odešel chytat první ligu do Přerova.

Odtud si jej jako náhradu za Josefa Kořenáře, jenž se vrátil do zámoří, vytáhl třinecký trenér Václav Varaďa. „Byl jsem rád, že jsem mohl chytat alespoň v Přerově. S chutí jsem se ale zase po delší době ukázal v extralize. Hned po utkání s Karlovými Vary jsem věděl, že budu ve Vítkovicích chytat, takže jsem měl dostatek času se na to připravit. Kluci mi hodně pomohli. Třinec má skvělý tým, moc střel na mě nešlo a snad jsem jim trochu pomohl i já," svěřoval se Kacetl.

Utkání 29. kola rozhodly až samostatné nájezdy. „Nechci říkat, zda je mám nebo nemám rád. Hlavně je chci vyhrát. Ale nájezdy, to je loterie, škoda, že jsme nedali gól už v prodloužení, kdy jsme měli dlouhou a pak ještě znásobenou přesilovku," poukázal Kacetl na závěr nastaveného času, kdy hosté hráli přes minutu bez úspěchu v pěti proti třem.

Reklama

Související témata: