Hlavní obsah

Liberec prohrál ve Zlíně 3:5 a připsal si sedmou prohru za sebou

PRAHA

Hokejisté Zlína vyhráli ve 33. kole extraligy nad Libercem 5:3. Ve vyrovnaném zápase rozhodli Berani o svém vítězství v závěru základní hrací doby, když rozdílovou trefu zařídil v 59. minutě Bedřich Köhler. Tři góly Zlína vstřelili obránci. Jednu branku vsítil Linhart a dvě trefy zaznamenal Tesařík. Severočeši si tak připsali již sedmou porážku za sebou.

Článek

Od začátku utkání předváděly oba týmy útočný hokej. Na straně Zlína měli šance Čech s Melenovským. Liberec byl produktivnější a už na začátku čtvrté minuty otevřel skóre, když Bulíř přehodil beton ležícího brankáře Horčičky. Zlínští srdnatě bojovali a jejich snaha vygradovala vyrovnávacím gólem. Ve 13. minutě zblízka prostřelil gólmana Pince obránce Tesařík.

Z vyrovnání se ale domácí neradovali dlouho, neboť po 20 vteřinách vrátil vedení na stranu Liberce Vantuch. Ke konci úvodní dvacetiminutovky byli prvními vyloučenými hráči kapitáni obou týmů; Čajánek za podražení a po půlminutě i Nedvěd za hru vysokou holí. Více prostoru na ledě ovšem nevyužilo ke skórování ani jedno mužstvo.

Po změně stran zahrozili Berani ve zbytku přesilovky. Tvrdou střelu Hamrlíka od modré čáry vyrazil Pinc betonem. Přes pozornou libereckou obranu se však Zlínští ztěžka dostávali do útočného pásma a když už se tak stalo, tak neuspěli proti libereckému brankáři. Pinc si počínal pohotově, když betonem odrazil puk po střele Důrase.

Po polovině duelu Zlín dvěma slepenými góly otočil vývoj zápasu na svoji stranu. Nejprve se v přesilovce po vyloučení Ulrycha prosadil tvrdou střelou od modré čáry Linhart. Po něm v ponechané výhodě propálil Pince Tesařík, jenž se prosadil podruhé v zápase. Následně byl podruhé v utkání vyloučen liberecký kapitán Nedvěd. V pěkné kombinační akci tečoval Čajánek Köhlerovu střelu do pravé tyčky liberecké branky. Poté putoval na trestnou lavici Veselý. K další změně výsledku do druhé sirény nedošlo.

To už ale neplatilo na začátku třetí třetiny. Liberec využil krátkou přesilovku, když osm vteřin před návratem Veselého vyrovnal Kudrna. Ve velké šanci neúspěšně dorážel Melenovský, jenž nedokázal nadvakrát překonat ležícího Pince. Hattrick měl na hokejce Tesařík. Obránce Zlína zblízka vystřelil do horní poloviny liberecké branky, ale Pinc chytil jeho pokus ukázkovým semaforem.

Zlínští se tlačili vpřed za vítěznou brankou, ale proti výbornému Pincovi byli bezradní. Jakékoliv dělení bodů ale moravský tým odmítl a necelé tři minuty před koncem základní hrací doby zajistil Zlínu plný bodový zisk Köhler. Liberci nepomohla ani dvouminutová power-play. Navíc hlavní rozhodčí uznal Čechovi technický gól, neboť hráč Zlína ujížděl k opuštěné brance a byl podražený, čímž bylo definitivně rozhodnuto.

Zlín - Liberec 5:3 (1:2, 2:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 13. Tesařík (Melenovský), 34. Linhart (Hamrlík, Leška), 35. Tesařík (Melenovský), 58. Köhler (Leška), 59. F. Čech - 4. Bulíř (Bartovič), 13. Vantuch (Víšek), 41. Kudrna (Bartovič, P. Nedvěd). Rozhodčí: Konc, Kubuš (oba SR) - Bryška, Novák. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Diváci: 4261.
Horčička - Hamrlík, Linhart, Valenta, Galvas, Tesařík, Řezníček - Důras, Leška, Köhler - Kubiš, Čajánek, Honejsek - Melenovský, F. Čech, O. Veselý - Finsterle, Fořt, Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.
Pinc - Trončinský, Derner, Čakajík, Štich, Moravec, Holub, Výtisk, Ulrych - Kudrna, P. Nedvěd, Bárta - L. Krejčík, Bulíř, Bartovič - Vak, T. Urban, Víšek - Kica, Špaček, Vantuch. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice