Hlavní obsah

Hokejisté Mladé Boleslavi podruhé v sezoně vyhráli v Pardubicích

PARDUBICE

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli i druhý zápas v sezoně na ledě Pardubic, tentokráte 2:1. Středočeši, kteří byli před zápasem poslední, tak ukončili sérii šesti výher Východočechů. Mladá Boleslav si připsala čtvrtou tříbodovou výhru na kluzištích soupeřů v sezoně.

Článek

Pardubičtí, kteří postrádali nachlazeného obránce Píšu, nezačali utkání dobře a už ve 3. minutě doplatili na špatné střídání. Hosté totiž hned první přesilovku proměnili ve vedoucí branku. Snaha o rychlou odpověď domácím nevycházela. Měli sice více ze hry, ale gólové šance si nevypracovali. Středočeši hráli to, co potřebovali, důsledně bránili a snažili se překvapit domácí tým spíš rychlými protiútoky než souvislým tlakem.

Favorit tak marně dobýval soupeřovu obranu. Nápor domácích hráčů pokračoval i ve druhé třetině. Pardubický tým svíral soupeře v jeho obranném pásmu, ale střely jen míjely Hüblovu branku. Ve 22. minutě promarnil stoprocentní šanci Buchtele, když z úniku mířil těsně vedle.

Vcelku nudný a jednotvárný hokej nabídl až v závěru druhé třetiny vzrušení na obou stranách. Ve 36. minutě se málem hosté dostali do dvougólového náskoku, když Výborného řada z ničeho nic vytvořila nebezpečný závar před Koutským, který dostal šanci místo pardubické brankářské jedničky Růžičky.

Vzápětí na druhé straně obránce Kolář nahodil kotouč od modré před branku Středočechů. Diváci už jásali, ale hra pokračovala dál a teprve po přerušení hry ve 38. minutě konzultovali situaci sudí s videorozhodčím a radost domácích příznivců byla předčasná.

Ve třetí třetině zredukovali trenéři Hynek s Lubinou sestavu na tři pětky. K úspěchu to ale nevedlo, i když domácí v zoufalém náporu zatlačili soupeře do defenzivy. Hostům vyšla ve 48. minutě hra na překvapení a z ojedinělé akce se přesně trefil David Vrbata.

Ke snížení náskoku soupeře nepomohla ani pátá přesilovka Pardubic, která byla jen marným ostřelováním Hüblovy branky. Východočeši se do kontaktu přece jen dostali v 53. minutě zásluhou Sičáka, který dělovkou vykřesal svému týmu naději na bodový zisk.

Hra domácích pak přerostla v drtivý nápor, kterému hosté čelili ze všech sil a se štěstím odráželi střely pardubických hráčů. Minutová power play domácích na vyrovnání už nestačila, navíc jí zmařil 15 vteřin před koncem hry faulem ukončil kapitán Koukal.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - BK Mladá Boleslav 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 53. Sičák - 3. Tomas (Podkonický, Žabka), 48. Vrbata (Demel, Jiránek). Rozhodčí: Homola, Trombík - M. Jindra, Kis. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. Diváci: 9854.
Pardubice: Koutský - Benák, V. Kočí, Sičák, Kolář II, M. Drtina, Borer - Kolář I, Koukal, Starý - Jánský, Kousal, Buchtele - Somík, T. Zohorna, Šagát - Půhoný, Semorád, Nahodil. Trenéři: Hynek a Lubina.
Mladá Boleslav: J. Hübl - Hay, Chaloupka, Drábek, Žabka, Čutta, Rýgl - Balaštík, D. Výborný, Mikulík - Goertzen, Tomas, Podkonický - Jiránek, D. Vrbata, Demel - Svačina, Hrdel, Lenc. Trenéři: P. Novák a Hiadlovský.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín