Hlavní obsah

Góly ve druhé části pomohly Litvínovu ukončit nezdary s Třincem

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova porazili ve 34. kole mistrovský Třinec 5:3 a ukončili tak sérii čtyř porážek ve vzájemných soubojích s Oceláři. Severočeši rozhodli o své výhře, páté z posledních šesti zápasů v soutěži, ve druhé třetině, ve které vstřelili čtyři branky.

Článek

Domácí se mohli do vedení dostat již po třinácti vteřinách, kdy Vojtka prověřil Kubinčák. V další šanci Vervy byl Trávníček, ale z mezikruží přestřelil hostující branku. V 5. minutě se poprvé ukázal mladík v třineckém dresu Chovan, když motal hlavu domácím bekům, ale svou šanci nevyužil. Poté Orsava tečuje Lojkovu ránu pouze do boční sítě.

V další šanci hostů byl Květoň, který "našlápl" na pravém křídle, ale Volke jeho střelu bekhendem zneškodnil lapačkou. V 7. minutě přebruslil Chovan Gulu, který ho zastavil nedovoleně a rozhodčí nařídili trestné střílení. Volke jej s velkým štěstím zneškodnil, když puk zůstal stát na brankové čáře.

Třinečtí byli na koni, v další šanci střílel Ostřížek přes obránce, ale Volke opět se štěstím puk vyrazil. Poté se také připomněli domácí, když Stříteský vyslal na steč Smolku, ale jeho střela skončila těsně vedle pravé tyčky. V závěru úvodní třetiny hrála Verva 50 vteřin přesilovku pěti proti třem, ale bez gólového efektu.

Branky začaly padat až v prostřední části hry a obrazně se s nimi roztrhl nimi pytel. Již ve 22. minutě vymetl Jareš pavučiny v hostující brance a poslal domácí do vedení. O tři minuty později již Litvínov svůj náskok pojistil, když se trefil teprve podruhé v sezóně Majdan.

Poté hráli domácí necelou minutu přesilovku čtyř proti třem, ale nikdo z domácích nešel clonit před branku, proto si také nebyli schopni vypracovat žádnou brankovou příležitost. Domácí ale při plném počtu hráčů na ledě byli při chuti, ale Frolík ani poté nadvakrát zakončující Hujsa neuspěli.

Zahrozili i hosté, když byl úplně volný mezi kruhy obránce Bolf, ale puk poslal pouze do Volkeho výstroje. Ve 34. minutě si i Třinec zahrál dvojnásobnou přesilovou hru, která trvala 102 vteřin, ale nenaložil s ní dobře. A tak se ihned po návratu z trestné lavice zapojil do hry Černošek a z brejku přidal třetí gól domácích. Za pouhých 55 vteřin se domácí radovali počtvrté, když Hübl nahodil puk od modré, který skončil až za Vojtkem.

Oceláři ale nesložili zbraně a ještě v závěru druhé třetiny snížili v přesilové hře na 1:4. Na rozdíl dvou branek snížil ve 42. minutě Kohn a vykřesal pro hosty ještě naději na zvrat ve skóre. Vítr z plachet hostům ale velmi záhy sebral Kubát, který nechytatelnou ranou do šibenice nedal Vojtkovi šanci a poslal domácí opět do tříbrankového vedení.

Třinec se ani poté nevzdal a opět na rozdíl dvou branek snížil střelou od modré Lojek. Domácí si poté již svůj náskok hlídali a hosty k ničemu nepustili. Naopak skóre mohl zvýšit ještě Jenáček, který vyzkoušel Vojtka střelou z mezikruží, ale hostující brankář jeho ránu kryl.

HC Verva Litvínov - HC Oceláři Třinec 5:3 (0:0, 4:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 22. Jareš (Černý), 25. Majdan (Trávníček, Černý), 36. Černošek (Trávníček), 37. V. Hübl (Stříteský), 43. Kubát (V. Hübl, Hanzl) - 40. Klimenta (Cartelli, M. Hořava), 42. Kohn (Polanský), 46. Lojek (Klimenta). Rozhodčí: Fraňo, Kalivoda - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 6:8, navíc Květoň 10. Využití: 2:1. Diváci: 6250.
Litvínov: Volke - Stříteský, Kubát, Gula, Jareš, Kousalík, Černošek, Pojkar, Skuhrovec - Kubinčák, V. Hübl, Hanzl - Majdan, Černý, Trávníček - Frolík, Jenáček, Hujsa - Smolka, Gerhát, Bojer. Trenéři: Kučera a V. Lukeš.
Třinec: Vojtek - Hudec, Lojek, Cartelli, Zíb, Richter, P. Hořava, Bolf - Orsava, Bonk, Hrňa - D. Květoň, Peterek, M. Hořava - Klimenta, Polanský, Kohn - Chovan, Ostřížek, Mičulka, od 41. navíc Havel. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.