Hlavní obsah

S hokejem se Varaďa neumí rozloučit, tak maká a věří v pátý návrat po plastice

Vladimír KolářPrávo

Pětatřicetiletý útočník s bohatými zkušenostmi ze zámořské NHL Václav Varaďa neodehrál v této sezóně za Oceláře Třinec ani jednu minutu. V létě si pochroumal koleno, v půlce září musel podstoupit plastiku křížových vazů. Popáté ve své bohaté kariéře. V lednu chystá návrat do víru hokejové extraligy.

Foto: ARCHIV PRÁVO

Václav Varaďa

Článek

Kdy začnete hrát? Na začátku, uprostřed, anebo až na konci ledna?

Kdy přesně to bude, zatím nevím. Určitě to bude v lednu.

Nedlouho po operaci jste plánoval návrat okolo Vánoc. Stalo se něco, že máte mírné zpoždění?    

Nestalo se nic. Ten pooperační proces nejde urychlit, návrat do hry se nesmí uspěchat. Abych týmu mohl pomoct, jak si představuju, musím mít natrénováno. Dávám tělu silné dávky, snažím se připravit co nejlépe. Už trénuju s mančaftem a jsem ve všech herních situacích, které se nacvičují. Zdá se, že koleno drží a to je dobře.

Lekl jste se, když se po stejném zranění vrátil Marek Jankulovski v Baníku a operované koleno mu vydrželo pouhých pět minut? 

Nepřipouštím si, že by se mělo něco stát. Nemyslím na to. Návraty po čtyřech plastikách se mi povedly, věřím, že se povede i pátý. Víte, stát se může cokoliv a vůbec to nemusí být při hokeji. Mohu vynášet odpadky, uklouznout na chodníku a všechna ta dřina, co jsem v posledních dvou měsících absolvoval, přijde vniveč.

Opravdu žádné obavy vám nejdou hlavou?

Říkám si, Václave, co se má stát, stane se. Jsi po zranění, připravuješ se znovu na hokej, nic si neuspěchal, nic jsi neošidil. Až bude konec sezóny, uvidí se co dál. Teď ale toužíš hrát hokej, protože se s ním neumíš rozloučit. Tak makej.

Třinečtí fanoušci váš návrat vyhlížejí s velkými nadějemi. Milují vás, protože jste týmový hráč, který dokáže vybojovat spoustu puků v útočné i v obranné třetině...

Fanouškům děkuji za důvěru i za velké povzbuzení. Chci mančaftu pomoct. Věřím, že to dokážu.

Třinci se v této sezóně nedaří tak, jako v minulé. Dokonce se dá říct, že jeho výsledky dělají fandům starosti. Co se s Oceláři děje?

Některé zápasy jednoduše nevyšly. Někdy jsme měli převahu, ale nedali branky. Několikrát se zápas nepovedlo otočit, třebaže převaha na ledě byla velká. Zatím se nepodařilo navázat šňůru vítězných utkání. Hokej nehrajeme špatný, akorát výsledky chybějí.

Play-off, v němž se rozhoduje, jestli sezóna byla dobrá, anebo špatná, se blíží. Nehrozí, že by letos bylo bez Třince?

Play-off je pro Třinec automatické. Kádr máme dobrý, jen vyhrávat zápasy. Tabulka se plní, vyrovnává a ve hře je pořád dost bodů, aby Třinec do play-off prošel.

Věříte, že stihne první šestku po základní části, postoupí do vyřazovacích bojů přímo a vyhne se předkolu, které hrají týmy na 7.-10. místě?

Místo v první šestce ztracené určitě není. Chceme si vybojovat tu nejlepší cestu do závěrečné části extraligy. Věřím, že to dokážeme. Kdyby ne, byl bych strašně zklamaný. Celá ta bolestná dřina by pak byla k ničemu.

Reklama

Související témata: