Hlavní obsah

Pardubické vítězné tažení pokračuje, Třinec dostal nařezáno, Sparta s Boleslaví slaví

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli v úvodním pondělním utkání 30. kola Tipsport extraligy nad Kometou Brno 3:0. Vedoucí Třinec dostal nařezáno na Hané, v Olomouci prohrál 3:6. Druhá Sparta si poradila 4:1 s Vítkovicemi a na Oceláře ztrácí už jen dva body. Na domácím ledě neuspěl Litvínov, který podlehl Plzni 0:3. Bez bodu skončil doma i nováček z Českých Budějovic, jenž padl s karlovarskou Energií těsně 3:4. Sedmou výhru v řadě slaví Pardubice, které si poradily se Zlínem 5:2. V posledním duelu prohrál Hradec Králové 2:3 s Libercem po samostatných nájezdech.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Autor gólu Sparty Lukáš Rousek přijímá gratulace od spoluhráčů.

Článek
Fotogalerie

Mladá Boleslav potvrdila v bitvě s Kometou, že je v parádní formě. Vyhrála 3:0 a bodovala v šestém zápase v řadě. Všechny branky vstřelil domácí tým při nestandardním počtu hráčů na ledě. První dva góly dali Bruslaři v přesilových hrách, třetí přidali při soupeřově hře bez brankáře. Dvěma góly se na výhře Středočechů podílel útočník David Šťastný, druhé čisté konto v sezoně udržel Jan Růžička.

Olomouc v bitvě s Třincem potvrdila výhrou 6:3, že se jim proti aktuálně vedoucímu týmu soutěže daří. Oceláři prohráli teprve podruhé v sezoně v normální hrací době a opět s Hanáky. Celkově si však Třinec připsal čtvrtou porážku v řadě, na které se dvěma góly a asistencí podílel útočník Jan Knotek. Hostům k úspěchu nepomohly ani dvě branky Matěje Stránského.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Olomoucký hokejista Vojtěch Tomeček střílí gól.

Sparta si doma poradila bez potíží s Vítkovicemi, zvítězila 4:1 a popáté za sebou na vlastním ledě naplno bodovala. Pražané vyhráli celkově sedmý z posledních osmi zápasů a na vedoucí Třinec ztrácejí už jen dva body.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

David Dvořáček ze Sparty zakončuje před brankářem Vítkovic Danielem Dolejšem.

Lakatoš mohl přitom Vítkovice dostat do vedení, ale nedal samostatný nájezd. Odpověď Sparty byla blesková a po zásahu Rouska získala náskok, který v prostřední dvacetiminutovce navýšila na 2:0. Vítkovice sice na začátku třetí části hry vstřelily kontaktní gól, ale drama se v hlavním městě nekonalo. Sukel´a Pech navýšili rozdíl ve skóre na 4:1 a bylo hotovo.

Plzeň po pěti porážkách zabrala a po výhře 3:0 veze všechny body z Litvínova. Indiáni vyhráli všechny tři vzájemné duely probíhající sezony. Vervě se nedaří, prohrála pět z šesti uplynulých duelů. Vítězný gól dal Rob, Pavlát vychytal první nulu v extralize.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hokejisté Plzně se radují z gólu.

České Budějovice nezvládly další domácí duel a topí se s obrovským mankem u dna extraligové tabulky. Karlovy Vary vedly 4:1 a vypadalo to, že mají duel pod kontrolou. V závěru se sice jejich náskok tenčil, ale vítězství uhájily. Energie vyhrála deset z dvanácti zápasů na ledě soupeře.

Pardubice daly zlepšenými výkony a výsledky zapomenout na zpackaný začátek sezony. Dynamo porazilo Zlín jasně 5:2 a vyhrálo sedmkrát v řadě. Největší hvězdou večera byl autor dvou domácích branek - Poulíček. Zlín prohrál potřetí za sebou.

Bitva Hradce Králové s Libercem dospěla za stavu 2:2 až do samostatných nájezdů. Tam byli úspěšnější Severočeši, v páté a v šesté sérii proměnil Jaroslav Vlach a rozhodl o tom, že si Tygři odvezou domů o bod víc.

Hokejová extraliga, 30. kolo
Mladá Boleslav - Brno 3:0
Branky: 43. a 60. Šťastný, 23. Alderson.
Olomouc - Třinec 6:3
Branky: 6. a 30. Knotek, 11. Tomeček, 31. Ondrušek, 45. Kucsera, 58. Kolouch - 17. a 51. Stránský, 16. Jaroměřský.
Sparta - Vítkovice 4:1
Branky: 4. Rousek, 21. Horák, 51. Sukel´, 60. Pech - 42. Fridrich.
Litvínov - Plzeň 0:3
Branky: 9. Rob, 49. Suchý, 57. Straka.
České Budějovice - Karlovy Vary 3:4
Branky: 12. a 54. Doležal, 56. Pýcha - 19. Koblasa, 26. Kohout, 28. Flek, 33. Lauko.
Pardubice - Zlín 5:2
Branky: 12. a 21. Poulíček. 43. Rohlík, 44. Kolář, 50. Mandát - 34. Kubiš, 52. Dufek.
Hradec Králové - Liberec 2:3 po sam. nájezdech
Branky: 6. Lev, 30. Blain - 5. Musil, 24. Lenc, rozhodující nájezd Vlach.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.