Hlavní obsah

Plzeň porazila lídra ze Sparty, poslední Vary vyhrály na Slavii

PRAHA

Dvě dohrávky měla na programu hokejová Tipsport extraliga v úterý. Ve 27. kole zajela vedoucí Sparta Praha na led svého nejbližšího pronásledovatele z Plzně a odvezla si porážku 2:5. Indiáni tak snížili náskok lídra tabulky na čtyři body. V rámci 28. kola pak poslední Karlovy Vary vyloupily pražskou O2 Arenu, kde porazily domácí Slavii 4:2.

Foto: Petr Eret, ČTK

Ondřej Havlíček slaví gól Plzně proti Spartě

Článek

Plzeňští Indiáni přivítali na svém ledě jako prvního soupeře v roce 2012 pražskou Spartu, se kterou v probíhající sezóně dvakrát prohráli. Už po šesti minutách ale vedli o dvě branky a hosté dokázali v průběhu zápasu jen dvakrát snížit.

Domácí táhl třetí útok Dvořák-Havlíček-Andrašovský, jenž se podílel na třech gólech v zápase, který nakonec skončil výhrou 5:2. Plzeň tak snížila náskok Sparty v čele tabulky na čtyři body.

Dvanáctá Slavia přivítala doma poslední Karlovy Vary a dokázala, že na vlastním ledě se jí vůbec nedaří. S Energií prohrála 2:4 a před Západočechy a předposlední Mladou Boleslaví mají Pražané už jen jeden bod náskok.

Karlovy Vary se poprvé představily pod novým trenérem. Václav Baďouček skončil, nahradil ho Vladimír Kýhos. Navíc přišel Jaromír Látal jako nový sportovní manažer klubu.

Hokejová Tipsport extraliga, předehrávka 27. kola:
Plzeň - Sparta 5:2on-line
Branky: 2. Andrašovský, 6. Havlíček, 33. Dvořák, 43. Johnson, 59. Hanzlík - 15. Philipp, 40. Tenkrát.
Hokejová Tipsport extraliga, předehrávka 28. kola:
Slavia - Karlovy Vary 2:4on-line
Branky: 14. Kůrka, 60. Vondrka - 5. Pech, 46. Gřegořek, 54. Košťál, 60. Kumstát.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice