Hlavní obsah

Olomouc - Třinec 6:3Bída Ocelářů pokračuje, náskok v čele tabulky se tenčí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Knotek 1 : 0
11. Tomeček 2 : 0
16. Jaroměřský 2 : 1
17. Stránský 2 : 2
30. Knotek 3 : 2
31. Ondrušek 4 : 2
45. Kucsera 5 : 2
51. Stránský 5 : 3
58. Kolouch 6 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce porazili ve 30. kole extraligy Třinec 6:3 a potvrdili, že se jim proti aktuálně vedoucímu týmu soutěže daří. Oceláři prohráli teprve podruhé v sezoně v normální hrací době a opět s Hanáky. Celkově si však dnes Třinec připsal čtvrtou porážku v řadě, na které se dvěma góly a asistencí podílel útočník Jan Knotek. Hostům k úspěchu nepomohly ani dvě branky Matěje Stránského.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Radost hokejistů Olomouce, uprostřed střelec gólu Jan Knotek.

Článek
Fotogalerie

Domácí se dostali do vedení v 6. minutě hry, kdy Bambula vybojoval puk u mantinelu a předložil ho na střed Knotkovi, který se střelou "z první" nemýlil. O dalších pět minut později inkasoval Třinec podruhé. Knotek tentokrát přihrával Tomečkovi, který Štěpánka prostřelil z podobného místa jako autor první branky.

Hanáci následně nevyužili hned několik slibných situací a v rozmezí necelých dvou minut ztratili své vedení. Nejprve využil zakrytého výhledu Konráda obránce Jaroměřský a prosadil se proti svým bývalým spoluhráčům, následně vyrovnal Stránský. Elitní střelec Ocelářů se prosadil netypicky v oslabení.

Třinec v úvodu druhé třetiny několikrát zahrozil v přesilové hře. Konrád si ale poradil s pokusy Vrány i Růžičky. Těsně před polovinou zápasu využila přesilovou hru Olomouc a dostala se znovu do vedení. Knotek stál na správném místě před brankou a po střele Kucsery a zákroku Štěpánka dorazil puk do prázdné branky. O minutu později to již bylo 4:2. Nahodil vyhrál buly pro Ondruška, který poslal puk nechytatelně do sítě. Štěpánka následně nahradil Kacetl.

Domácí vstoupili aktivně také do třetí části a odměnou jim za to byla pátá branka. Olesz počkal s rozehrávkou a našel rozjetého Kucseru během třineckého střídání. Kucsera se tak ocitl sám před Kacetlem a povedenou kličkou do bekhendu zvýšil olomoucké vedení. Sám na hostujícího brankáře pak ujížděl také Kolouch, ale tomu včas do zakončení zasáhl vracející se obránce.

Deset minut před koncem zápasu v signalizované výhodě hostů Třinec uzamkl domácí na dlouhou dobu v obranném pásmu a nakonec se i prosadil. Druhý zásah v zápase si střelou "z první" připsal Stránský. Otočit výsledek se ale již Slezanům i přes enormní snahu nepodařilo, naopak při power play inkasovali ještě jednou.

30. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Oceláři Třinec 6:3 (2:2, 2:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 6. J. Knotek (Bambula), 11. Tomeček (J. Knotek), 30. J. Knotek (Kucsera, Ondrušek), 31. Ondrušek (Nahodil), 45. Kucsera (Olesz, Mácha), 58. Kolouch (Bambula, Káňa) - 16. Jaroměřský, 17. M. Stránský (P. Vrána), 51. M. Stránský (M. Růžička, Kundrátek). Rozhodčí: Hodek, Šindel - Brejcha, Gerát. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Bez diváků.
Olomouc: Konrád - Dujsík, Švrček, T. Černý, Valenta, Rutar, Ondrušek - Bambula, J. Knotek, Káňa - Tomeček, Ostřížek, Burian - Kucsera, Mácha, Olesz - Pekr, Nahodil, Kolouch. Trenéři: Moták a Tomajko.
Třinec: Štěpánek (31. Kacetl) - M. Doudera, Gernát, D. Musil, Galvinš, Kundrátek, Jaroměřský - M. Růžička, P. Vrána, M. Stránský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák - Hrňa, Dravecký, Kurovský - Šedivý, Veselý, Kofroň - Tomi. Trenér: Varaďa.

Reklama

Související témata: