Hlavní obsah

Útočník Varaďa se po necelých devíti měsících vrátil do hry

Hokejový útočník Václav Varaďa je zpět na extraligovém ledě. Pětatřicetiletá opora Třince se dnes po necelých devíti měsících a operaci předního zkříženého vazu v koleni vrátila do hry, ani s Varaďou v sestavě však obhájce titulu nezabral a Pardubicím doma podlehl 1:3.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinecký útočník Václav Varaďa

Článek

Dvojnásobný mistr světa z let 2000 a 2005 od posledního dubnového finále proti Vítkovicím nehrál. Ještě v průběhu suché letní přípravy si zranil koleno a po dlouhé rekonvalescenci si na ostré utkání troufl až dneska.

"Cítím se už dobře, proto jsem se rozhodl do toho jít. Ale přiznám se, že jsem měl trochu obavy, aby to drželo. Přece jen už nejsem nejmladší a nehojí se to tak jako dvacetiletému klukovi. Během dlouhé rekonvalescence jsem dostal pořádný záhul," řekl ještě před utkáním Varaďa České televizi.

Hned po utkání zamířil na rehabilitaci a do mix zóny mezi novináře bezprostředně po skončení zápasu nepřišel.

Ostrý hoch, který neuhne z žádného osobního souboje, měl být pro Oceláře impulsem k protržení smolné série. I vinou kontumace domácího vyhraného utkání s Plzní jsou mistři od 4. prosince bez vítězství v normální hrací době, na které po dnešku čekají už osm kol.

"Je pravda, že zápasů už moc nezbývá a každý bodík je teďka už hodně důležitý. Proto jsem do toho šel, chtěl jsem mančaftu pomoct," řekl Varaďa.

I když jeho návrat Ocelářům body nepřinesl, Varaďa ukázal, že ani během dlouhé pauzy nezapomněl na své přednosti. Hned v prvním střídání už po několika vteřinách na obranné modré čáře tvrdě sestřelil pardubického zadáka Kočího.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice