Hlavní obsah

Je tu depka, hráče čeká sezení i u tabule, říká Weissmann, nový mozek Slavie

PRAHA

Tohle asi nikdo nečekal. Snad jen Vladimír Růžička. Do hokejové Slavie se vrátil Ondřej Weissmann. Trenér a šéf klubu z Edenu povolal v tíživé situaci bývalého kolegu, který nyní vede juniory v Litvínově. Slávisté bojují o play off a nový mozek na střídačce má přinést nové poznatky. Sedm let to spolu táhli ve Slavii, slavili úspěchy i v reprezentaci, teď je tu další díl jejich cesty.

Článek

„Jsem domluvený se šéfem litvínovského mládežnického hokeje Kamilem Havelkou, že Ondra bude k dispozici na Slavii. Bude tu na všechny tréninky i zápasy,“ řekl pro slávistické stránky Růžička.

Weissmann přichází do týmu, který prožívá složitou sezónu. Slavia sice dvakrát po sobě vyhrála, ale konec základní části se blíží a ona je stále v ohrožených vodách. Po utkání v Liberci 6. ledna asistent Jiří Čelenský řekl, že postup do play off mají spočítaný na jedenáct výher. Od porážky pod Ještědem slávisté dvakrát vyhráli. Zbývá tedy devět vítězství ze čtrnácti zápasů, které má pražský tým do konce základní části před sebou.

„Myslím si, že tenhle tým má na víc, ale je teď pod tlakem, je tady nějaká depka. Ale já věřím, že se z toho dostaneme, je potřeba udělat nějaký body, aby si mužstvo víc věřilo, určitě se můžeme pohybovat ve středu tabulky,“ řekl optimisticky Weissmann, který neměl moc času na rozmýšlení, když se mu Růžička ozval.

Kouč Slavie Vladimír Růžička má na střídačce o trenéra navíc.  foto: Právo/Jan Handrejch

„Samozřejmě to pro mě nebylo jednoduché, protože jsem měl nějakou práci rozdělanou v Litvínově u mládeže, ale dali jsme si určitá pravidla a domluvili jsme se.“

Slavii mnoho nechybělo a ocitla se na samém dnu tabulky, ale dvě výhry ji přiblížily k desítce, která zaručuje předkolo play off. Do desítky slávistům chybí tři body, ale mají o utkání více než Litvínov, který je na této příčce.

„Chceme udělat nějakou změnu, abychom vyklouzli ze stereotypu, dohodli jsme se na tom, že já povedu tréninky a taktické věci, Láďa bude koučovat. Samozřejmě všechno řešíme společně,“ pověděla nová posila, která má pomoci k vítězné sérii.

V neděli derby se Spartou

Slávisté v této sezóně ještě nezažili tři zápasy po sobě, které by vyhráli. Teď mohou. Po výhře s Brnem a Mladou Boleslaví jim v pátek stojí v cestě Vítkovice. A v neděli zápas, který může hodně napovědět o možnostech mužstva z Edenu  - derby se Spartou, která je v tabulce první a má o třicet bodů více.

„Nemůžeme hrát pořád stejně. Budeme se snažit vycházet ze zabezpečené obrany, a pokud se to bude dařit a budeme hrát trpělivě, důrazně, tak z toho vzniknou brejky. Je to obtížné, to je jasné, hraje se opravdu často. Ale není to jen o práci na ledě, je to hodně také o vysvětlování u televize nebo u tabule,“ dodal Weissmann pro klubový web.

Reklama

Související témata: