Hlavní obsah

Brno - Ml. Boleslav 2:1Brno otočilo souboj s Mladou Boleslaví a vyhrálo po nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Cetkovský 0 : 1
0. Svoboda 1 : 1
65. Divíšek 2 : 1

BRNO

Hokejisté Komety Brno porazili ve 38. kole extraligy Mladou Boleslav 2:1 po samostatných nájezdech. Středočeši sice v moravské metropoli skórovali jako první, ale nakonec o jejich páteční porážce rozhodl útočník Tomáš Divíšek, jenž je v Brně na hostování právě z kádru posledního týmu tabulky.

Článek

Důležité utkání obou soupeřů ze spodních pater tabulky začalo velice opatrně a nikdo nechtěl udělat větší chybu. Jako první zahrozili domácí v páté minutě, když Dlouhý vypálil švihem na Valenta, ten si však dokázal poradit. Boleslav se do šancí dostávala jen občas, Podkonický v dobré pozici ovšem selhal, když mu kotouč přeskočil hůl.

Od té doby hrála prim pouze Kometa a utkání se prakticky změnilo v dobývaní Valentovy branky. Tomáš Svoboda byl na modré čáře zcela sám, dostal přihrávku a pádil sám na hostujícího brankáře, jenže byl podražen Čuttou a následovalo trestné střílení. Sám postižený zkusil blafák do forhendu, leč marně. Festival gólových šancí pokračoval. V rychlém sledu musel Valent pokrýt střely Malce, Petrovického a Divíška, ale odolal.

Zcela proti průběhu hry šla do vedení Boleslav, když Cetkovský využil skvělého průniku Bahenského, po jehož střele zůstal puk v mezikruží a poslal ho nekompromisně do horního růžku - 0:1. Vzápětí se Jiránek se Stielerem řítili do přečíslení dva na jednoho, ale Trvaj v brněnské bráně tentokrát odolal. V závěru ještě vyslal nebezpečný pokus Dlouhý, Valent ovšem vytasil skvělý zákrok lapačkou.

Tlak Brňanů pokračoval a zasloužené vyrovnání přeci jen přišlo v 27. minutě. Čutta byl vyloučen za podražení, v přesilovce pálil obránce Žižka a z dorážky se prosadil důrazný Tomáš Svoboda. Hosté byli neustále pod drtivým tlakem, z toho pramenily další tresty a brněnské početní výhody. Valent byl ale fantastický a mnohdy i s velkou dávkou štěstí pochytal stoprocentní šance domácích.

Třetí třetina byla opět hodně opatrná, Kometa se do šancí dostávala daleko méně, ovšem přeci jen dvě slibné měla. Dlouhého dorážku i šanci Tomáše Svobody však znovu pokryl Valent. Na druhé straně se zapotil Trvaj při ostrém Mozíkově pokusu. Poté prohospodařili Brňané čtyřminutovou početní výhodu za hru vysokou holí Beňoviče.

Rozhodnout mohl Holec, před nímž byla téměř prázdná brána, jenže slovenský mág v hostujícím brankovišti se stačil přesunout a jeho střelu chytit. Na druhé straně skončila Rýglova střela pod betony Trvaje. Utkání se tři minuty před koncem přerušilo, Dlouhý totiž dohrál souboj s Hayem, plexisklo nevydrželo na svém místě a se roztříštilo.

Na řadu i přesto přišlo prodloužení a nakonec i nájezdy, v nichž domácí trenéři poslali do branky dnešního Trvajova náhradníka Hoviho, což se jim také vyplatilo. Ve druhé sérii dostal kotouč za Valentovy betony Divíšek a ve třetí následně i Němec, zatímco za hosty nedokázal skórovat nikdo.

HC Kometa Brno - BK Mladá Boleslav 2:1 po sam. nájezdech (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 27. T. Svoboda (Žižka, Dlouhý), rozhodující nájezd Divíšek - 12. Cetkovský (Bahenský). Rozhodčí: Jeřábek, Hradil - Bryška, Novák. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:0. Diváci: 6856.
Brno: Trvaj (na sam. nájezdy Hovi) - Žižka, Kováčik, Bičánek, Švrček, Malec, Protivný, Dlapa - Dlouhý, Čermák, Jaroslav Svoboda - T. Svoboda, Divíšek, Zohorna - Němec, Petrovický, Holec - Balej, Koreis, Erat - J. Káňa. Trenéři: Venera a Oslizlo.
Mladá Boleslav: Valent - Hay, Čutta, Drábek, Žabka, Baldwin, Rýgl, Beňovič, Mozík - Balaštík, D. Výborný, Tomas - Hrdel, Bahenský, Cetkovský - Stieler, Demel, Jiránek - Goertzen, Podkonický, Pabiška. Trenéři: P. Novák a Hiadlovský.

Reklama

Související témata: