Hlavní obsah

Č. Budějovice - Plzeň 4:3 PPPlzeňská série hrůzy, Indiáni prohráli šestý zápas z posledních sedmi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
32. Stříteský 0 : 1
35. Forman 1 : 1
36. Doležal 2 : 1
39. Plášil 3 : 1
50. Kodýtek 3 : 2
51. Rob 3 : 3
61. Forman 4 : 3
Záznam online reportáže

České Budějovice

Hokejisté nováčka Českých Budějovic zdolali v 31. kole extraligy Plzeň 4:3 v prodloužení a radovali se z úspěchu po pěti zápasech bez bodu. O teprve druhé výhře Motoru ve 13. domácím utkání v sezoně rozhodl přesně po minutě nastavení druhou brankou v utkání Miroslav Forman. Plzeň prohrála šestý z posledních sedmi zápasů.

Foto: Jan Homolka, ČTK

Radující se českobudějovičtí hráči před smutnícími hráči Plzně.

Článek
Fotogalerie

Vyrovnaný a svižný hokej nabídl řadu zajímavých příležitostí na obou stranách. Českobudějovický brankář Strmeň i jeho plzeňský protějšek Frodl byli ve stálé permanenci. Brzy po začátku mohl otevřít skóre domácí Christov, jeho spoluhráč Jonák v jízdě dva na jednoho trefil horní spojovací tyčku.

Z rychlého protiútoku mířil do tyčky i plzeňský Pour. Do sóla se dostal Karabáček, nenašel však skulinu ve Frodlově výstroji. Před první sirénou dvakrát nebezpečně zahrozili hosté. Stach zblízka neprostřelil Strmeně, Suchý u pravé tyčky netrefil odkrytou klec.

V úvodu druhého dějství se objevil Straka sám před Strmeněm ve vlastním oslabení, ale domácí gólman vytáhl parádní zákrok. Skóre se změnilo až po polovině základní hrací doby při přesilovce Západočechů. Na levém kruhu napřáhl Stříteský a z voleje poslal kotouč pod horní tyč.

Za necelé tři minuty srovnal Forman, který objel soupeřovu branku a skóroval u pravé tyčky, k níž se Frodl nestihl přemístit. Hosté se marně pokusili uplatnit trenérskou výzvu kvůli údajnému atakování brankáře. Bleskový obrat zařídil Doležal střelou švihem z prostoru mezi kruhy. Z přesilovky přidal záhy třetí gól obránce Plášil, jenž vypálil po ledě od modré čáry.

Spolehlivý Strmeň ve třetí části zlikvidoval příležitost Gulaše a Jihočeši nejenže úspěšně čelili snaze Plzeňanů o zkorigování výsledku, ale byli aktivní také v ofenzivě. Jenže hostům se vydařil husarský kousek díky dvěma gólům v rozmezí necelé minuty. Nejprve Kodýtek z pravé strany překvapil Strmeně, poté českobudějovický odchovanec Rob po přejetí útočné modré čáry přesně zamířil střelou švihem.

Tři minuty před sirénou mohl rozhodnout Eberle, vzápětí se zrodil obrovský závar také před plzeňskou brankou. V posledních vteřinách jeli Voženílek s Formanem dva na jednoho, ale druhý z nich nezakončil. V prodloužení rozhodl v rychlé jízdě Forman, jemuž perfektně naservíroval puk Doležal.

31. kolo hokejové extraligy:
Madeta Motor České Budějovice - HC Škoda Plzeň 4:3 v prodl. (0:0, 3:1, 0:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 35. M. Forman (Lytvynov), 36. Z. Doležal (D. Voženílek, Pýcha), 39. Plášil (Slováček), 61. M. Forman (Z. Doležal, Plášil) - 32. Stříteský (L. Kaňák, Kantner), 50. Kodýtek (Gulaš), 51. Rob (Stříteský, Frodl). Rozhodčí: Šír, Úlehla - Kajínek, Rožánek. Vyloučení: 3:2, navíc Kracík (Plzeň) 10 min. Využití: 1:1. Bez diváků.
České Budějovice: Strmeň - Slováček, Vydarený, Plášil, Pýcha, Lytvynov, J. Suchánek - Adamský, Venkrbec, M. Forman - Z. Doležal, D. Voženílek, Karabáček - Jonák, Toman, Christov - Gilbert, Prokeš, Michnáč. Trenér: Prospal.
Plzeň: Frodl - Čerešňák, L. Kaňák, Stříteský, V. Lang, Vráblík, Kvasnička, M. Houdek - Gulaš, Kodýtek, P. Straka - Eberle, F. Suchý, Kantner - Pour, Kracík, Stach - Malát, Rob, Slanina. Trenér: Čihák.

Reklama

Související témata: