Hlavní obsah

Brankář Klouček a bek Bučko prodloužili smlouvy s Pardubicemi

Pardubice

Hokejový brankář Milan Klouček a slovenský obránce Martin Bučko podepsali nové smlouvu s extraligovými Pardubicemi. Dvaadvacetiletý Klouček je odchovancem Dynama a před touto sezonou se vrátil do mateřského klubu po ročním hostování v Motoru České Budějovice. O dva roky mladší Bučko přišel do Pardubic v roce 2016 z Martina a v minulém ročníku hostoval v Košicích.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Hokejisté Pardubic se radují z gólu, který dal Jan Mandát (druhý zleva).

Článek

"Milan Klouček patří k našim odchovancům, našemu klubu má co dát a počítáme s ním i do budoucna. Martin Bučko v naší organizaci působí už tři roky, podává skvělé výkony v našem partnerském klubu ve Vrchlabí," uvedl na klubovém webu sportovní ředitel Dynama Dušan Salfický.

Klouček, který pomohl Motoru k návratu do extraligy po sedmi letech, v této sezoně odchytal sedm zápasů s průměrem 4,88 obdržené branky na zápas a s úspěšností 86,55 procenta. S Motorem prodloužil kontrakt o rok.

"Jsem rád, že budu další sezonu v Dynamu a v Pardubicích, kde jsem doma. Začátek sezony nám sice příliš nevyšel, ale naše výsledky i výkony jdou nahoru a doufám, že to bude postupně gradovat až do play off, kde chceme uhrát dobrý výsledek," řekl klubovému webu Klouček.

Kloučka v roce 2018 draftoval v sedmém kole na 213. místě Nashville. V extralize má na kontě 48 utkání s průměrem 3,33 gólu na zápas, úspěšností 89,15 procenta a dvakrát udržel čisté konto. V této sezoně vypomáhá také Vrchlabí.

Bučko nastoupil za Pardubice v této sezoně v extralize dvakrát a nebodoval. Celkem má v české nejvyšší soutěži na kontě tři zápasy a jednu přihrávku. Za Vrchlabí v tomto ročníku sehrál 14 utkání a zaznamenal čtyři asistence.

"Své dosavadní působení v Pardubicích hodnotím pozitivně. Oblíbil jsem si město a i hokejově jsem zde vyrostl. Loni jsem si vyzkoušel roční hostování v Košicích, ale těšil jsem se zpět do Pardubic. Přál jsem si prodloužit zde smlouvu a jsem moc rád, že to vyšlo," uvedl Bučko, který se upsal na další tři roky.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín zítra 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec zítra 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec