Hlavní obsah

Divočinu v Třinci vyhráli Oceláři, lídr padl po nájezdech. Litvínov s Energií slaví výhru

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Karlových Varů vyhráli v nedělním utkání 36. kola Tipsport extraligy doma nad Olomoucí 3:2. Naplno zabral Litvínov na ledě Mladé Boleslavi, k vítězství 3:2 mu pomohl dvougólový střelec Jarůšek. Vítkovice doma smázly 3:0 Zlín. Plzeň podlehla doma libereckým Tygrům 2:3 v prodloužení. České Budějovice doma vyšly naprázdno, když prohrály s Pardubicemi 1:2. Stejným poměrem Kometa Brno podlehla Hradci Králové. V nejočekávanějším duelu Třinec vyhrál po divokém průběhu nad Spartou 5:4 po samostatných nájezdech.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva brankář Sparty Matěj Machovský a Michal Kovařčík z Třince.

Článek
Fotogalerie

Vítkovice porazily Zlín 3:0 a vyhrály tak počtvrté z posledních pěti zápasů. Hosté si naopak z uplynulých šesti duelů připsali jen dva body. Po necelých 14 letech oblékl v tuzemské nejvyšší soutěži opět dres Vítkovic čtyřicetiletý útočník Zbyněk Irgl. Vítězný gól dal ve 39. minutě Vladimír Svačina, právě Irgl pak dalším přesilovkovým zásahem zvýšil, poté se trefil ještě Nicolas Werbik.

Karlovy Vary se na výhru nad Olomoucí v poměru 3:2 nadřely. O druhé výhře Energie v řadě rozhodl prvním gólem po návratu z Liberce útočník Tomáš Rachůnek, jenž si připsal i asistenci. Hanáci v duelu dvakrát vedli po trefách útočníka Lukáše Kucsery, přesto nenavázali na předchozí dva úspěchy s plným ziskem a prohráli.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Hokejisté Karlových Varů (zleva) Tomáš Rachůnek, střelec Tomáš Mikúš, Jakub Flek a Petr Šenkeřík se radují z gólu.

Litvínovu se v posledních duelech nevedlo, proto je jeho vítězství na ledě výtečně hrajících Bruslařů z Mladé Boleslavi překvapením. Středočeši se snaží nahánět vedoucí Spartu, jenže tentokrát doma zklamali. Vervě pomohl k výhře dvěma trefami Richard Jarůšek. Mohl zaznamenat i hattrick, jenže v prostřední části hry nedal trestné střílení.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Richard Jarůšek z Litvínova překonává Jana Růžičku v brance Mladé Boleslavi .

Liberec zvítězil v Plzni 3:2 v prodloužení. Severočeši během utkání proměnili tři přesilové hry a dvakrát se střelecky prosadil útočník Jaroslav Vlach, který zaznamenal vítězný gól v nastavení v čase 62:34. Domácí sice až do 54. minuty vedli, poté však v divokém závěru soupeř dvěma trefami v rozmezí 84 vteřin stav otočil a zisk alespoň jednoho bodu zajistil Západočechům v 58. minutě gól Petra Kodýtka.

Motor České Budějovice se na začátku sezony doma trápil, v posledních týdnech se ale na vlastním stadionu zvedal a bodoval. Proti rozjetým Pardubicím se mu to ale nepovedlo. Jihočeši prohráli 1:2 a neuspěli poprvé po čtyřech výhrách. Naopak Dynamo zvítězilo potřetí v řadě.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Hráči Pardubic se radují z gólu, druhý zprava autor branky Anthony Camara.

Hradec Králové naplno bodoval v Brně. Výhru 2:1 trefil ve 28. minutě Radek Smoleňák. Mountfield tak vyhrál s Kometou i druhý vzájemný zápas sezony. Domácí tým nebodoval poprvé v tomto kalendářním roce a po sedmi předchozích duelech.

Šlágr kola nabídl duel Třince se Spartou a k vidění bylo drama. Nabídl krásné akce a góly, stejně jako chyby brankářů. Slabší chvilky si vybral domácí Kacetl i sparťan Machovský. Oceláři vedli ve třetí části hry už 4:2, ale Pražané srovnali a nakonec dovedli duel až do nájezdů. Tam ale dávali góly jen Třinečtí a slaví tak výhru. V tabulce ztrácejí na Spartu tři body.

36. kolo Tipsport extraligy
Karlovy Vary - Olomouc 3:2
Branky: 23. Vondráček, 48. Mikúš, 52. T. Rachůnek - 20. a 46. Kucsera.
Ml. Boleslav - Litvínov 2:3
Branky: 5. Kousal. 48. Alderson - 10. a 25. Jarůšek, 12. Zygmunt.
Vítkovice - Zlín 3:0
Branky: 39. Svačina, 44. Irgl, 59. Werbik.
Plzeň - Liberec 2:3 v prodloužení
Branky: 20. Suchý, 58. Kodýtek - 54. Lenc, 55. a 63. Vlach.
Č. Budějovice - Pardubice 1:2
Branky: 30. Pýcha - 15. Blümel, 31. Camara.
Brno - Hr. Králové 1:2
Branky: 24. Klepiš - 16. Perret, 28. Smoleňák
Třinec - Sparta 5:4 po sam. nájezdech
Branky: 35. a rozhodující nájezd Růžička, 28. Rodewald, 42. Marcinko, 45. Stránský - 12. Buchtele, 42. Pech, 48. Říčka, 51. Jurčina

Reklama