Hlavní obsah

Pardubice - Vítkovice 3:0Pardubice uspěly počtvrté v řadě, Kantor udržel první čisté konto v sezoně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Poulíček 1 : 0
31. Paulovič 2 : 0
59. Kousal 3 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic pokračují ve zlepšených výkonech. V utkání 37. extraligového kola přehráli Vítkovice a po výhře 3:0 si připsali čtvrtý úspěch v řadě. Po bezbrankové první třetině se ve druhé části prosadili Patrik Poulíček s Matejem Paulovičem, výhru Východočechů pak potvrdil Robert Kousal střelou do prázdné brány při dlouhé power play Vítkovic. Domácí brankář Pavel Kantor vychytal díky 17 zásahům první čisté konto v sezoně.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Brankář Pardubic Pavel Kantor.

Článek

Pardubičtí nasadili do utkání s Vítkovicemi svou nejnovější posilu navrátilce Horkého, který nebezpečně pálil již ve druhé minutě. Oba týmy měly poté k dispozici přesilové hry, Dynamo nepotrestalo Malletovo držení, aby se poté ubránilo převaze Ostravanů po Nakládalově sekání.

Do první výraznější příležitosti v utkání se propracovali hosté v 15. minutě, kdy Kantor musel zasahovat po nebezpečné střele Lakatoše, na opačné straně Pardubice zahrozily Andělem, jenž nakonec neúspěšně dorážel předchozí Romanovu střelu.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Brankář Pardubic Pavel Kantor, Jan Kolář (vlevo) z Pardubic a Marek Kalus z Vítkovic.

Domácí hokejisté získali vedení ve 27. minutě využitou přesilovou hrou v jejím závěru. Tři sekundy před návratem Galvinše se po Blümelově přihrávce prosadil svým desátým gólem v sezoně Poulíček.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Patrik Poulíček z Pardubic překonává Daniela Dolejše v brance Vítkovic.

Vítkovice mohly srovnat krok ve svém dalším oslabení, kdy se do rychlé protiakce dostal Werbik, jeho prudká střela těsně minula cíl. Krátce po této akci Pardubice navýšily vedení: Kousal v situaci dvou na dva křížně nabil Paulovičovi a slovenský útočník prudkou ránou bez přípravy prostřelil Dolejše.

Severomoravanům nevyšla následná přesilovka. Zahrozili v ní Hruškou z předbrankového prostoru, zajímavé pro ně bylo i Kovářovo nahození, ale bez gólového efektu. Zatímco v první třetině byly oba týmy střelecky aktivní, ve druhé měly více ze hry Pardubice, jež soupeře přestřílely 13:4.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Robert Kousal střílí do prázdné branky třetí gól Pardubic.

Na začátku třetí části hry měly Vítkovice výhodu další přesilové hry, v níž zahrozil Irgl, jeho ránu však chytil Kantor. Do brejku pak ujel mladík Blümel, jenž se neprosadil ani z následné dorážky po svém pokusu. Pardubičtí mohli navýšit své vedení, nepotrestali ale druhý Malletův faul v utkání. Blízko ke skórování byl v 52. minutě Nakládal, jeho rána se ale otřela o horní Dolejšovu tyčku.

Pardubice hrály obětavě, po střele Gewieseho v 54. minutě se k nebezpečné dorážce málem dostal Krenželok, nakonec mu skórovat zabránil svým pádem obránce Kolář. Vítkovice se v závěru utkání ubránily pardubické převaze, aby krátce po Ďalogově vyloučení v 57. minutě hrály bez brankáře. Power play ale modrobílým nevyšla - necelou minutu a půl před závěrem pojistil Kousal pardubickou výhru střelou do opuštěné branky.

37. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Vítkovice Ridera 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 28. Poulíček (Blümel, Paulovič), 31. Paulovič (R. Kousal, L. Horký), 59. R. Kousal (Ďaloga). Rozhodčí: Hejduk, Lacina - Klouček, Votrubec. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Bez diváků.
Pardubice: Kantor - Nakládal, Ďaloga, Bučko, J. Mikuš, Hrádek, J. Kolář, J. Zdráhal - Blümel, Poulíček, Kusý - Camara, O. Roman, Anděl - L. Horký, R. Kousal, Paulovič - T. Zeman, O. Rohlík, O. Machala. Trenér: R. Král.
Vítkovice: Dolejš - R. Polák, Pyrochta, Gewiese, Galvinš, L. Kovář, Koch - Lakatoš, J. Hruška, Svačina - Schleiss, Dej, L. Krenželok - Irgl, J. Mikyska, M. Kalus - Mallet, Werbik, Fridrich. Trenér: Holaň.

Reklama