Hlavní obsah

Třinec dýchá Spartě na záda! Plzeň vyhrála západočeské derby, Litvínov otočil zápas

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Třince vyhráli přestřelku v Brně 3:2 a na druhém místě tabulky snížili ztrátu na vedoucí Spartu na pouhé dva body, Oceláři navíc mají odehráno o zápas méně. V další dohrávce úvodního kola Tipsport extraligy zdolal Litvínov na svém ledě Vítkovice 3:2 a západočeské derby v rámci dohrávaného utkání 7. kola mezi Plzní a Karlovými Vary skončilo výhrou Indiánů v poměru 2:0.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Peter Mueller z Brna před brankářem Třince Jakubem Štěpánkem.

Článek
Fotogalerie

Třinec v ostře sledovaném duelu v Brně začal lépe, ale domácí na vedoucí Hrehorčákovu trefu odpověděli dvěma góly a vývoj otočili. Hosté nicméně v závěru druhé třetiny zásluhou důrazu Kurovského srovnali a drama vyvrcholilo v samém závěru zápasu. Pouhých 38 sekund před vypršením základní hrací doby využil přesilovku Erik Hrňa a Oceláři porazili Kometu i ve třetím měření sil v této sezoně.

V souboji sousedů v tabulce Litvínov prokázal, že se mu doma proti Vítkovicím daří. Ostravané na severu Čech uspěli naposledy 30. prosince 2016, kdy vyhráli 2:1. Tentokrát jim nestačil ani dvoubrankový náskok, Severočeši třemi góly vývoj utkání otočili a vyhráli potřetí za sebou, přičemž neztratili při této sérii ani bod, což se jim podařilo poprvé v sezoně. Obrat dovršil ve 43. minutě prvním gólem v sezoně útočník Martin Látal.

Gólem a asistencí pomohl k úspěchu Litvínova dvaačtyřicetiletý centr Viktor Hübl, který se stal klubovým rekordmanem s 681 body za 298 branek a 383 přihrávek z 915 duelů. Litvínovský kapitán překonal v den jeho nedožitých 71. narozenin Ivana Hlinku, jenž zaznamenal 680 bodů za 346 gólů a 334 přihrávek z 536 utkání.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Litvínovská legenda Viktor Hübl se raduje z gólu.

Plzeňští Indiáni zvládli doma západočeské derby proti Karlovým Varům a díky třetí výhře v řadě přeskočili v tabulce dosud třetí Mladou Boleslav. Brankář Dominik Frodl podpořil vítězství výborným výkonem, kryl dohromady 40 střeleckých pokusů a připsal si premiérové čisté konto v sezoně.

Hokejisté z lázeňského města v posledních čtyřech utkáních vyšli bodově naprázdno, tentokrát Plzni stejně jako v neděli Hradci Králové nevstřelili ani gól.

Hokejová Tipsport extraliga:
Dohrávka 1. kola:
Litvínov - Vítkovice 3:2
Branky: 35. Jarůšek, 38. V. Hübl, 43. M. Látal - 11. L. Krenželok, 24. Werbik
Dohrávka 7. kola:
Plzeň - Karlovy Vary 2:0
Branky: 10. Malát, 35. F. Suchý
Dohrávka 1. kola:
Brno - Třinec 2:3
Branky: 10. Mueller, 33. S. Svozil - 6. Hrehorčák, 38. Kurovský, 60. Hrňa

Reklama