Hlavní obsah

Sparta - Třinec 3:2Sparta otočila šlágr s Třincem, opět ji nastartovala výměna brankářů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Adámek 0 : 1
9. Kurovský 0 : 2
32. Řepík 1 : 2
36. Polášek 2 : 2
58. Kudrna 3 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Prohrávali sice o dva góly, ale stejně jako o dva dny dříve proti Pardubicím jim pomohla výměna brankáře Machovského za Saláka, a tak nakonec hokejisté vedoucí Sparty šlágr dvou aktuálně nejlepších týmů extraligy zvládli. Druhý Třinec porazili v 10. kole 3:2 a zvýšili náskok na něj už na čtyři body. O triumfu Pražanů, kteří zvítězili podeváté za sebou a bodovali už popatnácté v řadě, rozhodl v 58. minutě Kudrna. Oceláři naopak padli po sérii sedmi duelů, v nichž neztratili ani bod.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sparty Praha Alexander Salák během utkání s Třincem.

Článek

Třinečtí před zápasem dali veřejně najevo svou nespokojenost, že zatímco oni museli pro reprezentaci uvolnit tři své hráče (D. Musila, M. Stránského a M. Špačka), Sparta jen dva (Němečka s Tomáškem), protože kapitán Řepík a po něm i další útočník Rousek se z nominaci omluvili.

Ocelářům mohlo alespoň udělat radost, že z početné dlouhodobé marodky se vrátil obránce Kundrátek. To Pražané dál nemohli počítat třeba se zraněným tahounem Sobotkou a kvůli menšímu zranění nově vypadl i Buchtele.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sparty Praha Matěj Machovský inkasuje první gól během utkání s Třincem.

Sparta do sledovaného šlágru extraligy vstoupila hodně mdle a brzy za to byla potrestána. Už na konci třetí minuty se při hře ve čtyřech na obou stranách otevřel prostor před obráncem Adámkem, jenž prostřelil brankáře Machovského.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankáři Sparty Praha Alexander Salák a Matěj Machovský během utkání.

Neuběhlo ani šest minut a hosté vedli už o dva góly. Kurovský se po vyjetí zpoza branky dostal z puku, z ostrého úhlu sice trefil tyčku, od ní se ale kotouč odrazil do betonu Machovského a následně do branky. Zatímco v neděli proti Pardubicím Machovský střídal po třech inkasovaných gólech po první třetině, teď v brance nevydržel ani devět minut a znovu přepustil místo mezi třemi tyčemi Salákovi.

A Spartu jako by tato změna opět nastartovala. Ve 32. minutě našel Horák pasem přes Kacetlovo brankoviště Řepíka a kapitán Sparty s pomocí tyčky zaznamenal už svůj 22. gól v sezoně. O čtyři minuty později už bylo vyrovnáno, protože Polášek z levého křídla nachytal Kacetla střelou mezi jeho betony.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Polášek ze Sparty Praha oslavuje gól.

Vzápětí navíc měli Pražané ideální příležitost k dokonání obratu ve skóre. Po faulech Adámka s Romanem hráli 104 vteřin dlouhou přesilovku pět na tři, jenže ji nevyužili.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Třince Václav Varaďa během utkání.

Ve třetí třetině se oba týmy uchýlily k opatrnému hokeji, a když už se zdálo, že zápas dospěje do prodloužení, prosadil se v 58. minutě Kudrna a poprvé poslal Spartu do vedení. To už ve zbytku utkání nepustila.

Dohrávané 10. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec 3:2 (0:2, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 32. Řepík (R. Horák, Rousek), 36. Polášek (M. Forman, Zikmund), 58. A. Kudrna (Říčka, M. Sukeľ) - 3. M. Adámek (Hrňa, Kurovský), 9. Kurovský (Marcinko). Rozhodčí: Hodek, Šír - Lederer, Lhotský. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Bez diváků.
Sparta: Machovský (9. Salák) - Kalina, O. Němec, Košťálek, Polášek, M. Jandus, Tomáš Dvořák - Řepík, R. Horák, Rousek - M. Forman, Pech, Šmerha - Říčka, M. Sukeľ, A. Kudrna - Dvořáček, D. Vitouch, Zikmund. Trenéři: Hořava a Jandač.
Třinec: Kacetl - M. Doudera, Gernát, Kundrátek, Freibergs, M. Adámek, Zahradníček - Martin Růžička, P. Vrána, Miloš Roman - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák - Kurovský, Marcinko, Kofroň - Hrňa, Peterek, Dravecký - Ramik. Trenér: Varaďa.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice