Hlavní obsah

Novinky v Motoru. Nové smlouvy podepsala šestice hráčů

České Budějovice

Extraligový nováček z Českých Budějovic pomalu buduje kádr pro příští sezonu a smlouvu prodloužil hned s šesticí hokejistů. Dres Motoru budou i nadále oblékat brankář Jan Strmeň, obránci Conor Allen, talentovaní mladíci Šimon Kubíček, Ivan Lytvynov a také útočníci Martin Beránek s Matějem Tomanem. Jihočeský klub o tom v pátek informoval na svých oficiálních internetových stránkách.

Foto: David Taneček, ČTK

Útočník Matěj Toman (druhý zleva), brankář Jan Strmeň a Šimon Kubíček z Českých Budějovic (vpravo) v utkání proti Mountfieldu HK.

Článek

Devětadvacetiletý Strmeň, který zkraje sezony působil ve formě střídavých startů i v prvoligovém Vsetíně, si v poslední době získává důvěru trenérů. V probíhajícím ročníku celkově odchytal za Motor dvanáct utkání s úspěšností zásahů 90,14 procenta.

Devatenáctiletý Kubíček si v listopadu zahrál dokonce za seniorskou reprezentaci na turnaji Karjala, po návratu z juniorského MS dostal poprvé šanci i v extralize a chytil ji pevně do rukou. V průměru tráví na ledě přes dvacet minut za zápas. V 11 duelech si připsal gól a asistenci. Příslibem do budoucna je také o rok starší Lytvynov, jenž v letošní sezoně stihl za Motor 21 utkání s bilancí 1+1. Nový kontrakt pak uzavřel ostřílený Allen, který do konce sezony hostuje v Mladé Boleslavi.

Další zápasy za České Budějovice přidají i šikovní a nadějní forvardi Beránek s Tomanem, kteří patří k odchovancům klubu.

Reklama

Související témata: