Hlavní obsah

Plzeň - Brno 0:1Jeden úder Komety stačil. Indiáni padli počtvrté v řadě

Aktualizováno

Hokejisté Brna zvítězili ve 47. extraligovém kole na ledě Plzně 1:0 a připsali si třetí výhru z posledních čtyř zápasů. Domácí vedle mizerné koncovky doplatili na nedisciplinovanost, když přišli kvůli trestu do konce utkání o dva útočníky a druhé z vyloučení potrestal vítěznou brankou ve 35. minutě Petr Zámorský. První čisté konto v sezoně si připsal gólman Lukáš Klimeš. Plzeňští nebodovali počtvrté za sebou.

Foto: Profimedia.cz

Hokejisté Komety Brno uspěli na ledě Plzně

Článek

Domácí vstoupili do zápasu aktivněji. Již ve druhé minutě musel gólman Klimeš vyrazit střelu mezi kruhy nekrytého Kodýtka. Povedený úvod Indiánů ukončil útočným faulem na pět minut a do konce utkání kapitán Straka. Dlouhou početní výhodu však hráči Komety promarnili, když v největší příležitosti neprostřelil gólmana Frodla z dobré pozice volný Schneider.

Na začátku prostřední části nevyužili domácí početní výhodu. Poté dvakrát neuspěli v přesilovce také hosté, převzali však iniciativu a před polovinou utkání uchránil Plzeň od inkasované branky zákrokem proti teči Střondaly jen skvělý Frodl.

Do vedení pomohl Kometě až dalším plzeňským nedovoleným zákrokem na pět minut a do konce utkání Malát. Ve 35. minutě nejprve Holík svižnou střelou z pravého kruhu trefil tyč, vzápětí ale vybídl přihrávkou Zámorského k nechytatelné ráně bez přípravy. Zbytek trestu už Indiáni do pauzy ubránili.

Do závěrečné dvacetiminutovky vstoupili domácí se snahou o vyrovnaní, ale naráželi na pozornou obranu soupeře. Naopak hosté vyráželi do rychlých brejků, ve 48. minutě po rychlé kombinaci protáhl Frodla pokusem z prostoru mezi kruhy Klepiš. Indiáni si největší šanci skórovat připravili až v 59. minutě, kdy po spolupráci s Kantnerem nepřekonal Kodýtek tváří v tvář Klimeše. Hosté odolali i závěrečné plzeňské power play.

47. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Kometa Brno 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Branka a nahrávka: 35. Zámorský (P. Holík). Rozhodčí: Šír, Úlehla - Bryška, Axman. Vyloučení: 3:2, navíc P. Straka, Malát (oba Plzeň) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Bez diváků.
Plzeň: Frodl - Čerešňák, Kvasnička, Kaňák, Budík, Jiříček, Vráblík, Houdek - Pour, P. Musil, Suchý - Malát, Kodýtek, P. Straka - M. Lang, Kracík, Kantner - Dočekal, F. Přikryl, Michnáč. Trenér: Čihák.
Brno: Klimeš - Zámorský, F. Král, Holland, Kučeřík, Trška, Gulaši, Bartejs - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Klepiš, V. Němec, Plášek - Vincour, Střondala, Valský - Schneider, Kusko, Bondra. Trenér: L. Zábranský st.

Reklama

Související témata: