Hlavní obsah

Pokuty pro Pardubice! Dynamo musí platit za chování Salfického i slova Krále

Aktualizováno

Úterní extraligové utkání na ledě Hradce Králové, kterému podlehly 1:2, má pro hokejové Pardubice dohru. Ředitel soutěže Josef Řezníček potrestal Dynamo desetitisícovou pokutou za provinění trenéra Richarda Krále, jenž v den utkání hodnotil výkon rozhodčích, což herní řád soutěže neumožňuje. Druhý finanční postih ve stejné výši obdrželi Pardubičtí od disciplinárky za vulgární napadení sudích Hejduka s Kikou ze strany sportovního ředitele klubu Dušana Salfického po konci druhé třetiny pátečního utkání s Třincem (2:6).

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva trenér Pardubic Richard Král a týmový manažer Tomáš Rolinek na střídačce Dynama při derby v Hradci Králové.

Článek

Výkon hlavních arbitrů Jeřábka se Šírem v úterním východočeském derby se Dynamu moc nepozdával. Sudí udělili dva menší tresty na každé straně (hradecký kapitán Smoleňák navíc obdržel osobní desetiminutový trest). Pardubičtí však měli dojem, že menších trestů pro domácí mělo být mnohem více.

„První třetina byla z naší strany ustrašená. Další dvě jsme byli jednoznačně lepším týmem. Ale hrozně se nadřeme na gól, neproměňujeme šance a to nás poslední zápasy sráží. Dvě třetiny jsme v jejich pásmu, ale bohužel z toho nemáme ani přesilovku. Ale to hlavní, co dneska rozhodlo, to komentovat nemohu, takže je to z mé strany všechno," prohlásil na pozápasové tiskové konferenci hlavní trenér Dynama Richard Král.

Sudí nezkritizoval přímo, jen naznačil. Ale i to je herním řádem zapovězeno, takže ředitel extraligy Řezníček musel konat.

„Vzhledem k tomu, že při (Králově) vystoupení pro sdělovací prostředky došlo k porušení ustanovení herního řádu extraligy ukládajícího klubům povinnost zajistit, aby v den utkání nikdo z hráčů, trenérů, členů realizačního týmu ani funkcionářů jakkoliv nehodnotil výkon rozhodčích, potrestal ředitel extraligy Josef Řezníček klub HC Dynamo Pardubice finanční pokutou v předepsané výši 10 000 Kč," stojí v tiskové zprávě.

A stejnou sumu musejí Pardubice zaplatit i za chování svého sportovního ředitele Dušana Salfického v pátečním zápase s Třincem. Ten po skončení druhé třetiny utkání rozhodčí Hejduka s Kikou vulgárním způsobem verbálně napadl při odchodu z ledové plochy.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Kelly Klíma z Hradce Králové a brankář Pardubic Milan Klouček.

„Vyžádané záznamy z bezpečnostní kamery klub s odvoláním na to, že z důvodu probíhající montáže reklamního prstence nebyla v provozu, nepředložil, Dušan Salfický nicméně tuto skutečnost potvrdil a uznal, že jeho jednání bylo chybou," uvedla disciplinárka.

Při stanovení desetitisícové pokuty předseda disciplinárky Viktor Ujčík přihlédl k tomu, že Salfický chybu uznal a že za podobné jednání nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán.

Reklama

Související témata: