Hlavní obsah

Liberec trápí hra v oslabení

KLADNO

Sedm zápasů v řadě nepoznali hokejisté Liberce hořkost porážky, série skončila až v nedělním utkání v Kladně. "Z nejhoršího jsme venku, ale plány jsme nijak nezměnili. Nesledujeme odstup na Budějovice ani ztrátu na postupové místo do play-off. Hledíme jen na své výkony," vysvětlil trenér Josef Paleček, který v Liberci vystřídal Jandače po 17. kole.

Foto: ČTK/Alexandra Mlejnková

Hokejisté Liberce (v tmavém) se postupně sbírají z mizérie na začátku sezóny

Článek

Trenér odmítá chválu za vzestup Bílých tygrů. Hráči prostě jen začali věřit naší filozofii. A jak jsme postupně začali sbírat body, stouplo jim sebevědomí, což se velmi pozitivně projevilo. Když udělali v jednom střídání chybu, nevěšeli hlavu, nerezignovali a při dalším nástupu na led se snažili o nápravu, vysvětluje důvod zlomu Paleček, pod jehož taktovkou získali Severočeši celkem jedenadvacet bodů ze sedmatřiceti.

Ze skutečnosti, že jeho tým po sedmi kolech prohrál, nedělal liberecký trenér tragédii. Nebylo to žádné uspokojení či přehnaná sebedůvěra. Ale prostě jsme dvakrát inkasovali v oslabení. To je v poslední době naše velká slabina. Nedokážeme se ubránit, při početní výhodě soupeře hrajeme hrozně staticky, nepracujeme jak bychom měli. Musíme se na to zaměřit. Tyhle situace bývají totiž pro vývoj zápasů klíčové, přemítal Paleček.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice