Hlavní obsah

Pardubice si pojistily svého nejlepšího kanonýra

Praha

Hokejové Pardubice uplatnily opci na prodloužení smlouvy o rok se svým nejlepším střelcem i nejproduktivnějším hráčem aktuální extraligové sezony Anthonym Camarou. Sedmadvacetiletý kanadský útočník tak bude v Dynamu působit i v nadcházejícím ročníku.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Útočník Pardubic Anthony Camara.

Článek

Rodáka z Toronta, jenž uplynulou sezonu působil ve švédské nejvyšší soutěži v HV71, sice Pardubice získaly až loni v listopadu už v rozehraném ročníku extraligy, přesto je nyní s 43 kanadskými body jejich nejproduktivnějším hráčem a s 20 góly šestým nejlepším střelcem celé soutěže.

„Anthonyho jsme angažovali pro jeho schopnost dávat góly. Z hráčů, které jsme měli v hledáčku, vyšel nejlépe. Naše očekávání naplnil a jsme rádi, že se mu u nás daří. Uplatnění opce bylo proto pro nás samozřejmostí," uvedl pro oficiální stránky Dynama jeho sportovní ředitel Dušan Salfický.

„Líbí se mi, co se nám zde zatím podařilo a těším se na play off. Vždycky mám na sebe velké nároky, nemyslím si, že jsem ukázal vše, co dokážu. Skvěle se mi spolupracuje s Robertem Kousalem a Tomášem Zohornou, oba to jsou výtečně technicky vybavení hráči, kteří na sobě makají. Cítím se tu skvěle, jsou tu sympatičtí lidé a vyhlížím další rok," prohlásil Camara po prodloužení kontraktu.

Někdejšího juniorského reprezentanta draftoval v roce 2011 Boston jako 81. v pořadí, NHL si ale nikdy nez. Kromě české a švédské nejvyšší soutěže hrál rovněž v Dánsku, Německu, Rakousku a v kanadskoamerických nižších soutěžích.

Reklama

Související témata: