Hlavní obsah

Ve Spartě budou pokračovat Jandus, Jurčina, Němeček a Dvořáček

Praha

S hokejovou Spartou prodloužili smlouvy obránci Martin Jandus, David Němeček, Milan Jurčina a útočník David Dvořáček. Klub o tom informoval na svém webu. Jurčina podepsal roční kontrakt, Němeček dvouletý, délku smluv Janduse a Dvořáčka Sparta neuvedla.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Zbyněk Irgl z Vítkovic a Martin Jandus ze Sparty. Ilustrační foto.

Článek

Pětadvacetiletý Němeček přišel před sezonou z Finska a stal se pevnou součástí obrany aktuálně vedoucího týmu extraligy. "Angažmá ve Spartě mu výborně sedlo jak po herní, tak i lidské stránce, skvěle zapadl. Jsme rádi, že se stal jedním ze základních kamenů naší obrany," uvedl sportovní ředitel Petr Ton.

Obránce s reprezentačními zkušenostmi, který nastupoval v extralize i za Plzeň a Mladou Boleslav, odehrál v aktuálním ročníku za Spartu 45 zápasů s bilancí pěti branek a 17 asistencí.

Sedmatřicetiletý Jurčina hraje za Spartu od října 2019, část této sezony vynechal ze zdravotních důvodů. "Milan je skvělým mentorem pro naše mladé hráče, umí motivovat i uklidnit spoluhráče v důležitých fázích sezony. Nejde ale pouze o jeho zkušenosti, Milan je na ledě stále neuvěřitelně platný," řekl Ton na adresu slovenského beka, jenž v sezoně odehrál 20 branek, vstřelil tři branky a přidal tři asistence.

Třiadvacetiletý Jandus je odchovancem Sparty, v extraligovém týmu se ale prosadil až nyní. V sezoně odehrál 41 utkání, ve kterých třikrát skóroval a připsal si 12 asistencí. V hodnocení +/- za pobyt hráče na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech je s +28 body nejlepší v soutěži. "Vybojoval si pevné místo v sestavě, navíc u Martina očekáváme další hokejový růst," řekl sportovní manažer Jaroslav Hlinka.

Odchovancem klubu je i osmadvacetiletý Dvořáček, který se do Sparty vrátil před minulou sezonou z první ligy. "David je neskutečný dříč, který si tvrdou prací odmakal i svou pozici v týmu. Nikdy nic neošidí, je na něj spolehnutí," uvedl Hlinka. Dvořáček dosud odehrál 37 zápasů (4+3).

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články