Hlavní obsah

Prezidentský pohár patří Spartě! Třinec finišoval, ale manko nesmazal

Aktualizováno

Hokejisté Třince Prezidentský pohár nezískají. Oceláři totiž v pátečním utkání 51. kola Tipsport extraligy prohráli s Mladou Boleslaví 3:4. Středočeši si naopak zajistili přímý postup do čtvrtfinále. Z první trofeje v sezoně se těší Sparta. Ta doma jistě přehrála Kometu Brno 5:0 a v čele tabulky má kolo před koncem nedostižný náskok pěti bodů. Olomouc doma prohrála s Vítkovicemi jasně 0:4. Pardubice zvítězily nad Karlovými Vary 3:2 v prodloužení, Liberec s přehledem zvítězil nad Zlínem 5:2. Litvínov si s chutí zastřílel proti Českým Budějovicím (7:3) a Hradec Králové doma podlehl Plzni 2:5.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Lukáš Pech ze Sparty (uprostřed) po předchozím faulu Rhetta Hollanda z Brna (vlevo).

Článek
Fotogalerie

Sparta o výhře nad Kometou rozhodla v první polovině utkání, v níž vstřelila všech pět branek. Čtyři kanadské body za gól a tři asistence si připsal útočník Lukáš Rousek. Premiérové čisté konto v soutěži udržel Alexander Salák.

Oceláři zaostávali před pátečním duelem za Pražany o dva body a věděli, že musejí nad Mladou Boleslaví vyhrát. Jenže Středočeši měli také velkou motivaci, potřebovali naplno bodovat k přímému postupu do čtvrtfinále.

Foto: Černý Vít, ČTK

Brankář Mladé Boleslavi Jan Růžička.

Oceláři sice rychle vedli, ale už do konce první třetiny nabrali manko 1:3. Vítězství středočeskému celku krátce po polovině duelu zajistil Zdráhal trefou na 1:4. Pak sice přišel třinecký finiš, ale na víc než na korekci skóre to nestačilo. První trofej v sezoně tak získala Sparta.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Autor druhého gólu Sparty Robert Říčka přijímá gratulace od spoluhráčů.

Litvínov si doma poradil s Českými Budějovicemi 7:3 a vyhrál pošesté za sebou. Triumf Vervy nad posledním celkem tabulky zařídili hattrickem obránce Jan Ščotka a čtyřmi body za dva góly a dvě asistence útočník Viktor Hübl. Dvaačtyřicetiletý kapitán Vervy se v historické tabulce ligových střelců posunul s 394 trefami na páté místo.

Liberec naplno bodoval v duelu se Zlínem. Po bezbrankové první třetině se strhl na ledě Tygrů gólový uragán. Severočeši prostřední část hry ovládli poměrem 5:1 a duel pak dovedli k vítězství. Berani už pouze korigovali jednou trefou výsledek.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor gólu Dávid Gríger (vpravo) a Adam Najman z Liberce.

Plzeň živí před závěrečným kolem základní části Tipsport extraligy stále naději na první čtyřku, která zaručí přímou účast ve čtvrtfinále. Parta trenéra Čiháka na ledě hradeckého Mountfieldu kralovala a o svém triumfu rozhodla už v první třetině, v níž se urvala do třígólového trháku. Na páteční výhře 5:2 se dvěma trefami podílel kanonýr Gulaš.

Hokejisté HC Olomouc prohráli doma s Vítkovicemi 0:4. Hosté už po první třetině vedli na Hané o dvě branky a následně náskok ještě navyšovali. Ostravané vyhráli sedmý z posledních osmi zápasů, gólman Svoboda udržel třetí nulu v sezoně.

Nejdramatičtější zápas se hrál v Pardubicích, kde se představila karlovarská Energie. Západočeši ve třetí třetině vyrovnali a poslali duel do prodloužení, jenže tam udeřilo už ve druhé minutě Dynamo. Výhru mu vystřelil v přesilovce Nakládal.

Hokejová Tipsport extraliga, 51. kolo
Litvínov - České Budějovice 7:3
Branky: 5. a 16. Hübl, 12., 33. a 34. Ščotka, 39. Helt, 56. Zdráhal - 7. Voženílek, 42. Jonák, 49. Přikryl.
Sparta - Brno 5:0
Branky: 5. Rousek, 12. Říčka, 21. Němeček, 24. Košťálek, 31. Horák.
Třnec - Mladá Boleslav 3:4
Branky: 4. M. Růžička, 39. Hrňa, 47. Gernát - 11. a 17: Najman, 15, Šťastný, 31. Zbořil.
Pardubice - Karlovy Vary 3:2 v prodloužení
Branky: 5. Horký, 27. Camara, 62. Nakládal - 11. Šik, 55. Kowalczyk.
Hradec Králové - Plzeň 2:5
Branky: 51. Pilař, 55. Veselý - 4. a 39. Gulaš, 15. Eberle, 16. Kodýtek, 34. Malát.
Olomouc - Vítkovice 0:4
Branky: 7. Dej, 9. Kalus, 32. Kovář, 39. Irgl.
Liberec - Zlín 5:2
Branky: 23. Bulíř, 25. Musil, 27. Gríger, 34. Birner, 39. Najman - 36. Okál, 52. Václavek.

Reklama

Související témata: