Hlavní obsah

Sparta se s Ujčíkem pokusí zkrotit Litvínov

PRAHA

Dvakrát změřili hokejisté Sparty v letošním ročníku extraligy síly s Litvínovem a vždy odcházeli z ledu poraženi. Zlomit severočeskou kletbu se pokusí na domácím ledě v utkání 33. kola a pomoci by jim k tomu měli i navrátilci Martin Paroulek a Viktor Ujčík.

Foto: ČTK/Michal Krumphanzl

V dresu Sparty se poprvé v sezóně představí Viktor Ujčík (vlevo).

Článek

Na nepříjemné porážky chce zapomenout asistent Sparty Kamil Konečný. "V Litvínově jsme hráli v okleštěné sestavě, doma jsme nemohli dát góly," připomněl na webu Sparty. Situace se ale mění, Sparta dokázala v minulém kole vyhrát na pardubickém ledě a přerušit tak patnáctizápasovou úspěšnou šňůru lídra tabulky.

"Důležité bude proměnit šance, dáváme pořád málo gólů," upozornil Konečný. O další návrat do sestavy Pražanů se pokusí zdravotními problémy sužovaný Martin Paroulek, jehož ovšem ještě ve čtvrtek potkala další patálie. "Dostal pukem do obličeje, má trochu pochroumaný nos, ale hrát by měl," řekl Konečný.

Poprvé v letošní sezóně se představí domácímu publiku Viktor Ujčík. Tomu nejprve překazilo start v lize zranění kotníku a v září pak těžce havaroval na motocyklu. Po třech měsících rekonvalescence, kdy léčil zlomenou navikulárku a zhmožděné kolenní vazy, by měl šikovný forvard opět naskočit do hry. "Trénovali s Paroulkem zařazeni do jedné útočné formace," uvedl Konečný.

Hokejová extraliga, 33. kolo
pátek
17,00 h: Vsetín - Budějovice
17,30 h: Znojmo - Vítkovice, Karlovy ary - Zlín, Kladno - Slavia
18,30 h: Sparta - Litvínov
utkání Plzeň - Liberec odloženo
sobota
17,00: Třinec - Pardubice (ČT2)

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice