Hlavní obsah

Plzeň - Olomouc 9:1Plzeň deklasovala Olomouc, s Hanáky se utká opět v předkole

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Suchý 1 : 0
17. Suchý 2 : 0
21. Ondrušek 2 : 1
27. Kracík 3 : 1
31. Gulaš 4 : 1
37. Gulaš 5 : 1
38. Přikryl 6 : 1
40. Malát 7 : 1
45. Suchý 8 : 1
55. Jiříček 9 : 1
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Plzně porazili v utkání závěrečného 52. kola základní části extraligy Olomouc 9:1. Indiáni tak pošesté za sebou bodovali a z toho popáté vyhráli, na přímý postup do čtvrtfinále jim to ale při výhře Liberce na ledě Vítkovic nestačilo, zůstali pátí. Oba dnešní soupeři se tak ve středu na západě Čech utkají znovu v jedné ze sérií předkola play off.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hráči Plzně se radují z gólu proti Olomouci.

Článek

Plzeňští o osudu utkání rozhodli především pěti brankami během druhé třetiny. Hattrickem se blýskl Filip Suchý, dvěma góly přispěl Milan Gulaš a brankou a dvěma asistencemi další útočník Jaroslav Kracík. Olomoučtí se rozloučili se základní částí dvěma porážkami bez bodového zisku.

Domácí vstoupili do zápasu aktivněji. Musil po rychlém výjezdu zpoza branky ještě gólmana Lukáše nepřekonal, ale v páté minutě už po Kodýtkově nahození Suchý šťastnou tečí otevřel skóre. Hosté spoléhali na brejky, po jednom z nich pořádně protáhl gólmana Frodla táhlou střelou z pravého kruhu Dujsík.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Petr Straka z Plzně a Jan Knotek z Olomouce.

Olomoučtí poté nezužitkovali přesilovou hru a krátce po jejím skončení v 17. minutě Suchý zakončil samostatný únik povedeným bekhendovým blafákem a zvýšil svým druhým gólem na 2:0. Kohouti mohli záhy odpovědět, před pauzou však promarnili 41 vteřin dlouhou početní výhodu pět na tři.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hokejisté Plzně se radují z gólu proti Olomouci, vlevo autor branky FIlip Suchý.

Až na začátku prostřední části se hosté prosadili během klasické přesilovky, když se od modré čáry trefil Ondrušek. Indiáni však znovu přidali směrem dopředu a ve 27. minutě dorážkou z velkého úhlu uspěl Kracík. Před polovinou utkání z úniku napálil Musil jen horní tyč, ale ve 31. minutě zvýšil na 4:1 po osvědčené spolupráci s Mertlem Gulaš.

Domácí poté zbrzdila vlastní nedisciplinovanost, hosté však přes velkou šanci Olesze nezvládli dvě početní výhody a naopak ve 37. minutě udeřil znovu pohotově zakončující Gulaš. O pouhých 18 sekund později navíc po ideální přihrávce Kracíka od zadního mantinelu skóroval zblízka Přikryl. Nepovedenou olomouckou třetinu dokonal půl minuty před druhou sirénou Malát, jenž po krásné kombinaci s Kvasničkou a Kracíkem pohodlně zvýšil do prázdné branky na 7:1.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Filip Suchý z Plzně překonává Jana Lukáše v brance Olomouce.

Třetí dvacetiminutovka se dohrávala pouze z povinnosti. Ve 45. minutě při přesilové hře zkompletoval dorážkou Robovy střely hattrick Suchý. Na druhé straně tváří v tvář Frodlovi neuspěl Navrátil a na konečných 9:1 upravil v 55. minutě po krásné individuální akci mladý bek Jiříček.

52. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Olomouc 9:1 (2:0, 5:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 5. F. Suchý (Kodýtek), 17. F. Suchý (Mertl, V. Lang), 27. Kracík, 31. Gulaš (Mertl), 37. Gulaš (P. Musil), 38. F. Přikryl (Kracík, Rob), 40. Malát (Kvasnička, Kracík), 45. F. Suchý (Rob), 55. Jiříček - 21. Ondrušek (Navrátil). Rozhodčí: Horák, Veselý - Špringl, Šimánek. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Bez diváků.
Plzeň: Frodl - Stříteský, Budík, Jiříček, Kvasnička, L. Kaňák, V. Lang, Vráblík - Gulaš, Mertl, P. Musil - Rob, Kodýtek, F. Suchý - Malát, Kracík, P. Straka - Eberle, F. Přikryl, Dočekal. Trenér: Čihák.
Olomouc: Lukáš (39:30-40:00 Mokrý) - A. Rutar, Ondrušek, Dujsík, Švrček, Škůrek, Vyrůbalík - Kunc, Nahodil, J. Káňa II - Olesz , Kolouch, Ostřížek - Navrátil, J. Knotek, Klimek - Bambula, Gřeš, Burian. Trenéři: Moták a J. Tomajko.

Reklama

Související témata: