Hlavní obsah

Sparta - Olomouc 3:1Stav série 1:0Sobotka byl u všeho a zařídil Spartě úspěšný vstup do čtvrtfinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Sobotka 1 : 0
38. Kolouch 1 : 1
40. Košťálek 2 : 1
60. Sobotka 3 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Kýžený úspěšný vstup do play off zvládli, na první bod ve čtvrtfinálové sérii extraligového play off proti Olomouci se ale hokejisté Sparty pořádně nadřeli. Nejlepší tým po základní části zdolal doma Hanáky 3:1, když mužem zápasu byl útočník Vladimír Sobotka, jenž se dvěma góly a jednou asistencí podílel na všech trefách domácích. Série pokračuje znovu v pražské O2 areně v neděli od 15 hodin.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Veliká šance hostů brankou neskončila

Článek

Sparta se před play off obávala, jestli se na ní nepodepíše téměř dvoutýdenní pauza od posledního zápasu, o to víc ji přišel vhod poměrně brzký úvodní gól. Sobotka se ve 12. minutě neukvapil se zakončením a střelou pod horní tyčku Konrádovy klece otevřel skóre.

Olomouc tak musela dotahovat ztrátu, což se jí v úspěšném předkole proti Plzni ani jednou nepřihodilo. Blízko vyrovnání byl v 19. minutě Klimek, jenže útočník, který v minulosti působil šest let právě ve Spartě, trefil jen Saláka, jenž podle očekávání dostal v brankovišti Pražanů přednost před Machovským.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Zleva Jan Košťálek ze Sparty, brankář Sparty Alexander Salák a Lukáš Klimek z Olomouce.

V úvodu druhé třetiny faulovali Dujsík s Rutarem a domácí měli k dispozici 63 vteřin dlouhou dvojnásobnou přesilovku. Sehráli ji ovšem bídně a Hanáci se v klidu ubránili. I Kohoutům dlouho hra v početní výhodě nevycházela, až v té čtvrté nahození Škůrka tečoval Kolouch a v 38. minutě srovnal.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Zleva brankář Olomouce Branislav Konrád, Petr Strapáč z Olomouce a Vladimír Sobotka ze Sparty.

Stav 1:1 ale vydržel jen dvě minuty. Právě olomoucký střelec branky totiž obdržel za zbytečný nedovolený zákrok v útočné třetině dvouminutový trest a Košťálek v následné přesilovce dělovkou vrátil Spartě vedení.

Ve třetím dějství mohla Olomouc znovu v přesilovce přidat druhý gól, po střele Klimka ale zastoupil Saláka na brankové čáře Sukeľ a padající kotouč odpálil do bezpečí. Dvě minuty před koncem základní hrací doby si hostí vyžádali oddechový čas, po němž zůstal Konrád na střídačce. Vyrovnání se ale nedočkali, naopak Sobotka trefou do prázdné branky uzavřel svým třetím bodem v utkání na konečných 3:1.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 1. zápas:
HC Sparta Praha - HC Olomouc 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 13. Sobotka (R. Horák, Řepík), 40. Košťálek (Sobotka), 60. Sobotka (Řepík) - 38. Kolouch (Škůrek, Dujsík). Rozhodčí: Jeřábek, Úlehla - Lučan, Kis. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Bez diváků.
Sparta: Salák - Jurčina, Tomáš Dvořák, Košťálek, Polášek, T. Pavelka, Němeček - Řepík, R. Horák, Sobotka - A. Kudrna, Tomášek, Rousek - M. Forman, Pech, Buchtele - Dvořáček, M. Sukeľ, Zikmund. Trenéři: Hořava a Jandač.
Olomouc: Konrád - A. Rutar, Ondrušek, Škůrek, Vyrůbalík, Dujsík, Rašner - V. Tomeček, Nahodil, J. Káňa II - Olesz, Kolouch, Ostřížek - Navrátil, J. Knotek, Klimek - Bambula, Strapáč, Kucsera - Burian. Trenéři: Moták a J. Tomajko.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články