Hlavní obsah

Dusno na Spartě! Hráči se do sebe v přestávce pustili před šatnami

Praha
Aktualizováno

Hodně dusno bylo v útrobách libeňské O2 areny po skončení první třetiny druhého čtvrtfinálového zápasu play off extraligy mezi hokejisty Sparty a Olomouce. Při odchodu do kabin se hráči obou týmů do sebe pustili a rozhodčí měli co dělat, aby náznak potyčky včas zažehnali.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Potyčka před olomouckou brankou

Článek

Už s první sirénou za stavu 1:0 pro Pražany vznikla na ledě drobnější potyčka, která se pak přenesla do tunelu mezi ledem a šatnami. Práci s oddělováním hráčů od sebe měli nejen rozhodčí, ale i pořadatelé.

Vše se jim nakonec podařilo urovnat, před startem druhé třetiny si však hlavní sudí Robin Šír k sobě zavolal kapitány obou týmů, sparťana Michala Řepíka a Martina Vyrůbalíka, Přestože se nevylučovalo, snažil se jim domluvit, aby se už podobná situace neopakovala.

„Teď to řešit nebudeme. Byli bychom rádi, kdyby to nemělo dopad na další průběh hry. Po druhé třetině, kdybyste byli tak hodní a posečkali na střídačce," říkal Šír Řepíkovi, aby jeho slova přetlumočil všem spoluhráčům. „Necháme odejít hosty a pak odcházíte vy. Bylo by to takhle super. Díky moc," dodal Šír.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Sparta střílí první gól utkání (Michal Řepík). Zleva David Tomášek ze Sparty a olomoucký brankář Branislav Konrád. Vpravo Tomáš Dujsík z Olomouce.

„Emoce a strkanice ke sportu patří a někdy z hráčů vystříknou. Když to budou ty dobré emoce a dokážete je na ledě prodat, pak to je skvělá zpráva," vracel se k incidentu po zápase olomoucký kouč Zdeněk Moták, který v minulosti působil čtyři sezony právě ve Spartě jako asistent trenéra.

„Byla to jen menší rozmíška a tím všechno skončilo. Já jsem si něco lehce řekl s Pepou Tomou (masér a kustod Sparty - pozn. aut.), ale známe se dlouhá léta, takže to bylo víceméně v legraci a žertu," dodal Moták.

„Už jsem byl v šatně, ale emoce k tomu patří. Samozřejmě to nechceme přenášet do tunelu, mělo by to zůstat na ledě," prohlásil útočník Sparty Roman Horák.

„Ani pořádně nevím, jak to vzniklo. Asi se to přeneslo z ledu, ale to k tomu patří, nic velkého to nebylo. Jestli se nás snažili trošku rozhodit, nevím, ale jsme na to připravení," hlásil forvard Pražanů David Tomášek, jenž k výhře 2:0 ve druhém duelu přispěl jedním gólem.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Zleva brankář Sparty Alexander Salák, Jiří Ondrušek z Olomouce a Lukáš Pech ze Sparty.

Nedělní druhé utkání série bylo i na ledě vypjatější, k vidění bylo mnohem více šarvátek než v sobotu. „Je to play off, v něm někdy padne ostřejší slovo. O tom to je. Kdyby mohli na stadiony diváci, potyček by bylo mnohem víc a bylo by to vyhrocenější. Takhle je potyček na play off stále docela málo," míní brankář Olomouce Branislav Konrád.

Reklama

Související témata: