Hlavní obsah

Sparta vedla, pak přišel kolaps! Oceláři slaví v semifinále první výhru

bp, rjmSport.cz
Aktualizováno

Hokejisté Třince vyhráli v sobotním úvodním semifinále play off Tipsport extraligy nad Mladou Boleslaví 2:0 a ujali se v sérii vedení 1:0 na zápasy. Oceláři rozhodli o triumfu v prostřední dvacetiminutovce, kdy vstřelili při přesilovkách dvě branky. Vítězové Prezidentského poháru z pražské Sparty sice vedli doma nad Libercem po trefě Řepíka, jenže sotva se zápas zlomil do druhé poloviny, měli jasně navrch Tygři. Liberec dal pět branek a vede v sérii 1:0 na zápasy.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Hokejisté Liberce se radují z třetího gólu.

Článek
Fotogalerie

Třinečtí hokejisté rozhodli úvodní semifinále v prostřední třetině a to při přesilových hrách. Mladá Boleslav šla v úvodu druhé části hry do tří na 33 a 51 sekund. První výhodě dvou mužů v poli předcházelo vyloučení Kousala za sekání na Růžičku, který následně faul i potrestal. Třinecký kanonýr zakončoval do prázdné branky po Vránově pasu.

Vedení pojistil o chvíli později Michal Kovařčík tečí Freibergsovy střely od modré čáry. Domácí brankář Ondřej Kacetl vychytal druhou nulu v letošní vyřazovací části.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Hokejisté Třince zleva Tomáš Kundrátek, brankář Ondřej Kacetl, Ralfs Freibergs a David Musil.

Hokejisté Liberce zvítězilina ledě Sparty 5:1. Pražané na úvod série skórovali jako první, ale Bílí Tygři vývoj otočili, rozhodli čtyřmi góly ve třetí třetině. Z toho hattrickem se prosadil hostující útočník Jaroslav Vlach, jehož první branka ze 42. minuty byla i vítězná. Druhé utkání se odehraje v neděli opět v Praze a začne v 15 hodin.

Semifinále hokejové Tipsport extraligy - 1. zápas:
Třinec - Mladá Boleslav 2:0
Branky: 26. M. Růžička, 29. M. Kovařčík.
Stav série: 1:0 na zápasy
Sparta - Liberec 1:5
Branky: 20. Řepík - 42., 55. a 60. Vlach, 33. Najman, 49. Rychlovský.
Stav série: 0:1 na zápasy.

Reklama