Hlavní obsah

Brankář Lukáš, obránce Škůrek a útočník Nahodil prodloužili smlouvy s Olomoucí

Hokejový brankář Jan Lukáš, obránce David Škůrek a útočník Lukáš Nahodil prodloužili smlouvy s Olomoucí. Lukáš uzavřel roční kontrakt s opcí na další sezonu, Škůrek se upsal na další dva roky a Nahodil se dohodl na Hané na působení v příštích třech ročnících.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva David Škůrek z Olomouce, Michal Řepík ze Sparty, brankář Olomouce Branislav Konrád a Martin Vyrůbalík z Olomouce.

Článek

"Podařilo se nám udržet další hráče. Jsou to kluci, kteří jsou v Olomouci zvyklí. A je to další kamínek do mozaiky skládání mužstva na příští sezonu," řekl klubovému webu generální manažer Olomouce Erik Fürst.

Sedmadvacetiletý Lukáš v uplynulé sezoně odchytal 20 utkání s průměrem 3,28 obdržené branky na zápas a úspěšností zákroků 90,21 procenta. Odchovanec Olomouce má v extralize na kontě i za Spartu a Mladou Boleslav celkem 124 duelů, drží si v nich průměr 2,75 gólu na utkání a úspěšnost 91,14 procenta a čtyřikrát udržel čisté konto.

Stejně starý Škůrek v tomto ročníku zaznamenal ve 42 duelech včetně play off dvě branky a šest asistencí. V 265 startech v nejvyšší soutěži výhradně za mateřskou Olomouc si připsal 78 bodů (28+50).

Dvaatřicetiletý Nahodil byl s 29 body za 11 gólů a 18 asistencí z 59 utkání včetně play off druhým nejproduktivnějším hráčem týmu za Janem Káňou. Odchovanec Třebíče hrál v extralize také za Pardubice, Kometu Brno a Mladou Boleslav a na kontě má celkem 474 utkání a 213 bodů (102 +111).

Reklama

Související témata: