Hlavní obsah

Špatné zprávy pro Kometu, Zábranský končí! Odchází i rakouský kanonýr

Není to pro hokejovou Kometu radostné úterý. V Brně totiž po jedné sezoně končí rakouský kanonýr Peter Schneider, který se domluvil na smlouvě se Salcburkem. A aby toho nebylo málo, v jihomoravské metropoli nebude působit ani Libor Zábranský mladší. Syn majitele Komety podepsal dvouletý kontrakt s finským klubem Jukurit Mikkeli.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Libor Zábranský mladší v dresu Karlových Varů, kde poslední sezonu hostoval z Brna.

Článek

Dvacetiletý odchovanec brněnského klubu Zábranský strávil uplynulou sezonu na hostování v Karlových Varech, za které v 51 zápasech základní části zaznamenal sedm gólů a stejný počet asistencí.

Nyní se účastník MS hráčů do 18 i 20 let stěhuje do Finska, konkrétně do Jukuritu. Za ten v aktuální sezoně nastupovali i obránce Jakub Galvas a útočník Šimon Stránský, jenž má s klubem smlouvu i na příští ročník.

„Hrát ve Finsku bylo vždy mým snem a nemůžu se dočkat, až se připojím k Jukuritu. Jsem z toho nadšený a je pro mě ctí být součástí klubu s tak velkou historií. Doufám, že v příští sezoně dosáhneme velkých věcí," uvedl Zábranský pro oficiální stránky finského klubu, který nově povede někdejší velká hvězda finského hokeje Olli Jokinen.

„Zábranský je jedním z nejlepších hráčů ve své věkové kategorii v České republice. Je to všestranný a velký obránce," připojuje manažer týmu Mikko Hakkarainen.

Schneider, jenž v mládežnických kategoriích kdysi už v Česku působil v Českých Budějovicích a Znojmu, zamířil do Komety před rokem ze švýcarského Bielu. V Brně potvrdil své střelecké schopnosti, když v základní části nasázel 20 gólů a byl tak po Peteru Muellerovi druhým nejlepším střelcem klubu.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Brankář Třince Ondřej Kacetl (vlevo) vyráží střelu Petera Schneidera z Brna.

Po roce ale dává třicetiletý křídelník Brnu sbohem a vrací se domů. Opět si vyzkouší ICEHL (dříve EBEL). Nyní ovšem nebude oblékat dres Vídně, ale Salcburku.

„Chci vyhrát tituly. Hledal jsem tým, kde by to bylo možné a kde je celé prostředí správně nastaveno. Prostě klub, který touží po vítězstvích a titulech, a kde je na to připravena celá organizace. Salcburk chce každý rok získat mistrovský titul a to se mi moc líbí," uvedl pro stránky svého nového zaměstnavatele Schneider, který se nyní připravuje s rakouským nároďákem na MS a tento týden jej čekají dva přípravné zápasy proti České republice (v jejím kádru je i Zábranský junior) ve Vídni a Jindřichově Hradci.

Reklama

Související témata:
  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice