Hlavní obsah

Úleva pro hokejovou Olomouc. Útočná esa pokračují na Hané, prodloužil i bek Rázner

Olomouc/Praha

Hokejový klub HC Olomouc slaví. I pro další sezonu totiž udrží ve svých službách opory Kohoutů. Na Hané pokračují v angažmá útočná esa Rostislav Olesz s Lukášem Kucserou, kontrakt prodloužil i obránce Alex Rašner. Olomoucký klub se novinkou pochlubil v pátek na internetových stránkách.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Němeček (vlevo) ze Sparty a Rostislav Olesz z Olomouce.

Článek

Podpis nových kontraktů potěšil hlavního trenéra Zdeňka Motáka. „Všichni tři hráči zapadají do naší koncepce. Rosťa Olesz je zkušený hráč, kterému skvěle vyšlo play-off, ve kterém patřil k našim nejlepším hráčům. Lukáš Kucsera si také svoje odvedl, ačkoli bohužel velkou část sezony promarodil a svoji kvalitu nemohl ukázat na sto procent. Tu naopak předvedl Alex Rašner, kterého jsme před play-off brali z Havířova jako výpomoc, a svými výkony si u nás řekl o novou smlouvu," pochvaloval si kouč.

Olesz v uplynulém ročníku nasbíral ve 46 zápasech základní části 15 bodů za šest branek a devět asistencí. V sedmi duelech play off zaznamenal tři body za tři trefy. V extralize má dohromady i za mateřské Vítkovice a Spartu na kontě 483 utkání a 208 bodů za 98 gólů a 110 přihrávek. Do Olomouce přišel z Vítkovic před třemi roky.

Bronzový medailista z olympijských her v Turíně z roku 2006 působil také v NHL. V roce 2004 si jej vybrala jako sedmičku draftu Florida a hrál také za Chicago a New Jersey. Nastoupil k 365 utkáním, ve kterých vstřelil 57 branek a přidal 77 asistencí. Má za sebou také angažmá ve Švýcarsku v Bernu a Langnau.

Kucsera ve 42 duelech sezony včetně play off zaznamenal 19 bodů za devět branek a 10 asistencí. Odchovanec Vítkovic přišel na Hanou loni po ročním působení v Kometě Brno, kam se vydal z ostravského klubu. Celkem stihl v extralize 390 utkání a 153 bodů za 72 gólů a 81 přihrávek.

Rašner v nedávno skončeném ročníku dostal v základní části příležitost jen v jednom duelu základní části, ale v play off sehrál všech sedm utkání. Nastupoval za prvoligový Havířov, v jehož dresu ve 33 zápasech nasbíral 14 bodů (5+9). V extralize za celou dosavadní kariéru má ve 114 duelech bilanci jedné branky a 10 asistencí.

Reklama

Související témata: