Hlavní obsah

Karlovy Vary získaly trojici z Liberce, přicházejí Hanousek, Havlín a Průžek

Vedení extraligových Karlových Varů zveřejnilo jména prvních posil pro příští sezonu, z Liberce na západ Čech přicházejí obránci Tomáš Hanousek a Tomáš Havlín a útočník Jiří Průžek. Posilou pro ofenzivu je i Patrik Miškář, jenž má za sebou jako kmenový hráč Hradce Králové velmi povedenou sezonu, kterou strávil na hostování v Litoměřicích. Obranné řady poté rozšíří i Lukáš Doudera. Všichni podepsali roční smlouvy s opcí. Klub o tom informoval na svém webu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Nová posila Karlových Varů z Liberce Jiří Průžek (vlevo).

Článek

Nejzkušenějším z trojice posil je dvaadvacetiletý Hanousek, jenž v extralize odehrál 169 utkání a v posledních dvou sezonách byl součástí obrany Bílých Tygrů. V mládežnickém věku hrál i ve Švédsku. "Po odchodu Petra Šenkeříka jsme hledali hráče, který by ho mohl nahradit, co se týče minutáže na ledě i obsazení první přesilovky. Rozhodli jsme se angažovat Tomáše Hanouska, který má na to ve svém věku sem nejen zapadnout, ale ještě se hodně zlepšit," uvedl trenér a sportovní manažer Martin Pešout.

O dva roky starší Havlín v Liberci v posledních sezonách bojoval o místo v sestavě, často hrál i v první lize za Benátky nad Jizerou. V extralize odehrál za šest sezon 119 utkání. "Tomáš byl v Liberci trochu nedoceněným hráčem. Spoléháme na to, že nám do obrany přinese důraz a výšku, která nám vloni v závěru sezony trochu chyběla," řekl Pešout.

Reklama

Související témata: