Hlavní obsah

Jágr zbrojí na extraligu! Získal kometu uplynulé prvoligové sezony i mistra s Litvínovem

Praha

Nováček hokejové extraligy Kladno hlásí první dvě posily pro nadcházející sezonu. Rytíři získali nejproduktivnějšího hráče uplynulého ročníku Chance Ligy Matěje Berana a rovněž obránce Marka Baránka. Nové smlouvy pak s klubem hrajícího majitele Jaromíra Jágra podepsali útočníci Adam Kubík, Matyáš Filip a Marek Račuk.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Matěj Beran v dobách, kdy nastupoval za Pardubice. Nyní se stal posilou Kladna.

Článek

Sedmadvacetiletý Beran už má s extraligou bohaté zkušenosti. Vyzkoušel si ji šest sezon a za Plzeň, Pardubice a Spartu odehrál dohromady 205 zápasů. Nejvíce ale zazářil v minulé sezoně za Litoměřice, když byl s 52 kanadskými body ve 34 zápasech nejproduktivnějším hráčem celé první ligy.

„Matěj chtěl hrát extraligu a k nám přichází s vizitkou produktivního hráče, který díky svým parametrům pomůže v předbrankovém prostoru, kam jsme někoho takového potřebovali," uvedl pro oficiální stránky Rytířů jejich trenér a sportovní manažer David Čermák.

O rok mladší Baránek si v uplynulém ročníku poprvé v kariéře vyzkoušel zahraniční angažmá, když nastupoval za Košice a byl jejich nejproduktivnějším obráncem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Marek Baránek (vlevo) ještě v dresu Litvínova.

Rodák z Ústí nad Labem se do seniorského hokeje poprvé podíval v Litvínově, a hned ve své premiérové sezoně v nejvyšší soutěži slavil s Chemiky v roce 2015 titul. Později hrál také za Karlovy Vary, v extralize má na kontě 168 zápasů.

„Je to obránce, který umí hrát ofenzivně i defenzivně. Tuto univerzálnost budeme v naší obraně potřebovat," míní Čermák.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Račuk z Kladna bude i nadále nastupovat za Kladno.

Nové kontrakty pak s Kladnem podepsali forvardi Adam Kubík, Matyáš Filip a Marek Račuk, Již dříve bylo jasno o setrvání dalších devíti hráčů, kteří letos Rytířům pomohli k návratu do extraligy. Vedle hvězdných Jaromíra Jágra a Tomáše Plekance to byli také další útočníci Ondřej Machala, Nicolas Hlava, Tomáš Pitule, Antonín Melka, Vítězslav Bílek, Matyáš Šapovaliv a obránce Jiří Ticháček.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice