Hlavní obsah

Litvínov posílí obránci Stříteský a Kolář

Hokejisty extraligového Litvínova posílí obránci Matěj Stříteský a Daniel Kolář. Oba hráči již v minulosti dres severočeského klubu oblékali a nyní podepsali roční smlouvy s opcí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Matěj Stříteský se vrací do Litvínova.

Článek

"Matěj je obránce, který umí podpořit útok a poslední roky v extralize dokazoval své kvality. Navíc dobře zná litvínovské prostředí ze svého předchozího působení. Dana jsme měli možnost vidět v našem dresu v minulé sezoně a splnil naše očekávání. Je to důrazný hráč s dobrými fyzickými parametry," uvedl generální ředitel Vervy Pavel Hynek.

Třicetiletý Stříteský působil v Litvínově v letech 2007 až 2014, v minulém extraligovém ročníku hrál za Plzeň. V nejvyšší soutěži odehrál 594 utkání s bilancí 62 gólů a 113 asistencí. "Matěj je konstruktivní obránce s výbornou střelou, který je vhodným typem hráče do přesilové hry. V Litvínově má za sebou nějakou historii a za svou kariéru nasbíral dostatek zkušeností," uvedl trenér Vladimír Országh.

O dva roky mladší Kolář strávil většinu kariéry v první lize. V uplynulém ročníku v Litvínově krátce vypomáhal a odehrál za Severočechy devět zápasů. Jinak bojoval v dresu Jihlavy o postup do extraligy. "Daniel je velmi dobře stavěný obránce. Očekáváme od něj agresivitu hlavně v předbrankovém prostoru. Máme ofenzivnější typy obránců, takže jsme sháněli i defenzivnější typ. Je to jen na něm, jak se o místo v základní sestavě popere," řekl Országh.

Reklama

Související témata: