Hlavní obsah

Nečekaný konec po pouhých třech týdnech! Reprezentant dal Kometě košem, sáhne po něm Sparta?

Praha

Na den přesně před třemi týdny jej hokejová Kometa představovala jako jednu ze svých posil pro nadcházející extraligovou sezonu. Jenže osmadvacetiletý reprezentační obránce Vojtěch Mozík nakonec brněnský dres oblékat nebude. V jihomoravském klubu nečekaně ukončil své působení z rodinných důvodů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vojtěch Mozík na tréninku české reprezentace.

Článek

„Mrzí mě to, ale dojíždění do Brna bohužel nepřipadá v úvahu, protože potřebuji být nablízku své rodině, která má zázemí v Praze. Zároveň bych chtěl požádat média o pochopení, že celou věc nebudeme více komentovat," uvedl účastník ZOH 2018 v Pchjongčchangu na oficiálních stránkách Komety.

Mozík, který v Česku nastupoval za Plzeň (v roce 2013 s ní získal titul) a Mladou Boleslav, se měl do extraligy vrátit po šesti letech. Od roku 2015 se zkoušel prosadit v NHL, za dvě sezony v New Jersey ale odehrál za Devils jen sedm zápasů a převážně nastupoval na farmě v Albany. Po návratu do Evropy působil v Podolsku, Färjestadu a Kunlunu.

Nyní měl namířeno do Komety, z čehož ale sešlo. „Je nám samozřejmě líto, že Vojta v Kometě nebude pokračovat, ale jeho důvody naprosto chápeme a akceptujeme. Přejeme celé jeho rodině, aby všechno dobře dopadlo. Z pohledu Komety to pro nás znamená, že budeme nadále jednat o příchodu dalšího špičkového obránce," prohlásil hlavní trenér Brna Jiří Kalous.

Kam povedou další Mozíkovy kroky? Osloví jej třeba Sparta nebo Mladá Boleslav? Z hlediska rodiny se tato dvě angažmá pro obránce, který letos neúspěšně bojoval o nominaci na MS do Rigy, přímo nabízejí...

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice