Hlavní obsah

Legendární Jágr maká, jednu neřest si však vzít nenechá

Praha

Hokejovou legendu čeká náročná mise. Jaromír Jágr jako majitel klubu povede Rytíře Kladno do extraligy. Navíc chce být stále platným hráčem. Kvůli tomu omezil sladké a zaměřil se na produkty bez lepku. „Cítím se díky tomu lépe než před minulou sezonou," vykládá kladenský srdcař. Jednu neřest si ale upřít nenechá. „Ke svačině mám rád bábovku nebo buchty. Při dobré formě bych jich teď zvládl klidně 68," vtipkoval Jágr v tiskové zprávě pro média.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Jágr z Kladna se těší na extraligu.

Článek

V příštím roce mu bude padesát. I v tomto věku, kdy jeho vrstevníci už hlavně odpočívají a sport sledují v roli diváků či expertů, se však oblíbený útočník nebojí hokejových bitev mezi elitou. Na extraligu se naopak těší a chce být na sezonu maximálně připraven. Jágr proto dokonce upravil svůj jídelníček. „Už od Velikonoc nejím sušenky a celkově jsem omezil sladké. Místo toho si dávám í výrobky bez lepku, ale mám rád také ovoce. Teď hlavně meruňky, banány nebo jahody," prozradil jeden z nejlepších světových hokejistů všech dob.

Jídlo a různé svačinky mu připravuje jeho přítelkyně Dominika. Před tréninkem mu přichystá proteinové smoothie, do kterého přidá mražený banán, borůvky. Nezapomíná ani na smetanové jogurty s kefírovými a acidofilními mléky K-Jarmark. V jídelníčku hvězdy jsou i bezlepkové produkty z řady K-free, které jsou rovněž k sehnání v Kauflandu.„Někdy mi stačí klasický rohlík se šunkou. Před tréninkem se vždycky těším na kávu," dodal Jágr.

Jedním dechem ale přiznal, že jednu věc si prostě nedokáže odpustit. „Bábovku mám pořád hodně rád, buchty také. Nejraději mám makové. Těch bych snědl opravdu hodně," usmál se slavný hokejista a majitel týmu Rytíři Kladno.

Reklama