Hlavní obsah

Jednička, dvojka? Stezka svou roli ve Vítkovicích neřeší. Jsem vděčný za tu šanci, říká

Vítkovice

Po odchodu Miroslava Svobody do Plzně vyvstala v hokejových Vítkovicích otázka, komu trenéři v nové extraligové sezoně svěří pozici brankářské jedničky. Bude jí ostřílený 27letý Daniel Dolejš, kterého čeká devátá extraligová sezona, nebo novic v týmu o tři roky mladší Aleš Stezka, jenž doposud odchytal v nejvyšší soutěži pouhých sedm utkání?

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Brankář Vítkovic Aleš Stezka.

Článek

Posila z Havířova tuhle otázku vůbec neřeší. „V přípravě se s Dolíkem střídáme po zápase, po dvou. Bude chytat ten, komu to zrovna půjde líp. V dnešní době v týmech už moc jedničky nejsou," přemítá rodák z Plzně, jenž v extralize odchytal dva zápasy za Liberec a pět za Chomutov.

„Nesoupeříme. Dolík je supr kluk, na ledě i mimo něj. Vzájemně se podporujeme a oba máme stejný cíl pomoct týmu. Doufám, že to tak zůstane a bude nám to šlapat. Nechci říct, že jsem maximálně spokojený, protože vždycky je co zlepšovat, ale jsem nadšený z kluků. Je tu super parta, realizační tým, trenéři, všechno funguje. Snad se nám sezona povede a uděláme nějaký výsledek," pokračuje gólman, který se do Vítkovic přesunul z Havířova.

Ve slezském prvoligovém týmu prožil poslední dvě sezony. „Jsem moc vděčný za šanci, kterou mi Vítkovice daly. Budu se snažit důvěru splatit," říká a Stezka a přidává pohled na sílu týmu. „Zřejmě asi nebudeme přehrávat soupeře šesti sedmi góly. Naší zbraní bude týmovost. Ukázali jsme ji v Třinci, kde jsme prohráli po nájezdech (1:2) i v zatím posledním utkání proti Olomouci (2:1), který jsme rozhodli půl minuty před třetí sirénou. Tohle utužuje tým, partu. Taková vítězství," vykládá Stezka.

Když se odchovanec západočeské Třemošné postaví do branky, skulinka se v ní hledá jen stěží. Bez sedmi centimetrů dvoumetrový habán je z vítkovického týmu druhý nejvyšší. O centimetr víc má jen junior René Smolka. „Jsem za svou výšku rád, jen mě mrzí, že už neporostu, mohl bych v brance zabrat ještě více místa," směje se Stezka. „Když je člověk velký, tak lépe vykryje prostor. Ale menší gólmani to umí vynahradit rychlostí, mrštností, takže každý gólman má něco," dodává vítkovický brankář.

V sezoně, kterou Vítkovice odstartují 10. září na ledě Kladna, se v extralize představí patnáct týmů a po roční pauze se znovu bude sestupovat. „Každý to ví, o co sehraje. Ale nechci říkat, že se tím budeme nějak zabývat. Nechceme to mít v hlavách a svazovat se tím. Musíme dělat maximum pro to, abychom vyhrávali, sbírali body a byli v tabulce co nejvýše. Pak se ke konci sezony nemusíme bát," má jasno Stezka.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 Třinec - Pardubice 1 : 1 15. min Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články