Hlavní obsah

Je to smutný. Ani o tom nechci mluvit, zklamal Jágra postoj svazu. A přijde o statisíce korun

Jan ŠkvorSport.cz

Čtrnácti z patnácti extraligových klubů schválil výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje udělení licence pro novou sezonu. Jako jediné dosud licenci neobdrželo Kladno. Důvod? V azylu na chomutovském stadionu, kde bude muset kvůli rekonstrukci střechy na svém zimáku odehrát nejspíš celý ročník, není dobudován systém pro brankového videorozhodčího a trenérskou výzvu. Hrající majitel Rytířů Jaromír Jágr u svazu s žádostí o udělení dočasné výjimky nepochodil, s čímž se těžko smiřuje.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hrající majitel Kladna Jaromír Jágr.

Článek

Jako by už tak během letní pauzy neměl dost starostí. Kladenský zimák, který místním hokejistům slouží už od 50. let minulého století, prochází plánovanou rekonstrukcí, která však odhalila nemilé novinky. Nová střecha nejde z bezpečnostních důvodů umístit na konstrukci budovy. Ta by totiž její nápor nevydržela. A tak Rytíři museli narychlo hledat azyl, který nakonec našli v Chomutově.

„Vůbec jsme nepočítali s tím, že nebudeme hrát na Kladně. Bylo nám řečeno, že 1. října bude zimák dostačující ke hraní. V tom případě by nám stačilo odložit si jen pár zápasů, abychom celou sezonu odehráli na Kladně. Jenže s tím, že na zimáku nebudou zdi přizpůsobené nové střeše, nemohl dopředu nikdo počítat," řekl ve čtvrtek Jágr.

Po dlouhých jednáních si nakonec plácl s Chomutovem, který hraje jen krajskou ligu a moderní Rocknet Arenu s kapacitou pro 5250 fanouškům otevřenou v roce 2011 Rytířům nabídl.

Foto: Rytíři Kladno

Vizualizace nového stadionu hokejistů Kladna

„Najednou jsme měli jen dva měsíce na shánění nové haly, která navíc musí mít extraligové podmínky," prohlásil Jágr. Problém s chomutovským zimákem nastal kvůli absenci systému brankového videorozhodčího.

„Proto jsme svaz žádali o výjimku alespoň na dva domácí zápasy. Ale ani tu jsme nedostali," posteskl si Jágr, který je shodou okolností jedním z 11 členů výkonného výboru svazu, který v této věci rozhodoval. Dalšími členy jsou prezident Tomáš Král, tři viceprezidenti Petr Bříza, Aleš Pavlík, Libor Zábranský a řadoví členové Marek Chmiel, Milan Vacke, Daniel Sadil, Bedřich, Ščerban, Jiří Šindler a Jiří Šlégr.

„Ani o tom nechci mluvit. Mrzí mě, že i když požádáš o určitou výjimku na dva tři zápasy, tak ji nedostaneš. Je to smutný," dodal Jágr.

Kladno tak narychlo začalo svádět bitvu s časem. O to náročnější, že technologii pro trenérskou výzvu vyrábí jen jedna firma v České republice a vlastně v celé střední Evropě.

„Termíny mají šíleně našlapané. Podařilo se nám ale vyjednat, že do Chomutova přijedou vše potřebné namontovat 7. září. Zabere to tři dny, takže do 10. září, kdy hrajeme v Chomutově první extraligové kolo s Vítkovicemi, by se to mělo stihnout," řekl Sport.cz kladenský tiskový mluvčí Lukáš Jůdl.

Podle informací Sport.cz se pořízení technologie a její nainstalování pohybuje v řádech statisíců. Spolu s ní bude zprovozněn i bezpečnostní kamerový systém s požadovanými parametry, bez něhož by fanouškům v Chomutově nebyla umožněna účast na extraligových zápasech Kladna.

O čem dalším zároveň rozhodl VV ČSLH?
Přijal směrnici upravující vzájemné povinnosti svazu a klubů při uvolňování hráčů v oficiálních reprezentačních přestávkách, při MS a ZOH. Na jejím základě nebudou moci hráči, které klub pro potřeby reprezentace v uvedených termínech neuvolní, nastupovat po dobu trvání akce v soutěžích řízených ČSLH.
Schválil návrh na rozšíření panelu, s nímž konzultuje předseda disciplinární komise extraligy Viktor Ujčík rozhodnutí přijímaná ve zkráceném řízení a který v současné době tvoří ředitel extraligy Josef Řezníček s předsedou komise rozhodčích ČSLH Vladimírem Šindlerem, o někdejšího reprezentačního útočníka Jana Alinče. Ten v roce 2019 ochrnul poté, co při rekreačním zápase v inline hokeji, zaškobrtl a narazil hlavou na mantinel.

Reklama

Související témata: