Hlavní obsah

Reprezentant Jiříček omilostněn, za Plzeň může nastoupit už v Pardubicích

I s reprezentačním obráncem Davidem Jiříčkem budou moci nastoupit hokejisté Plzně v pátek k prvnímu extraligovému kolu na ledě Pardubic. Sedmnáctiletý talent si měl odpykávat druhou polovinu dvouzápasového trestu ze závěru minulé sezony, disciplinární komise soutěže mu ho ale podmíněně odložila na dobu do konce října letošního roku.

Foto: Český hokej

David Jiříček byl vyhlášen nejlepším juniorem uplynulé sezony.

Článek

Jiříček, jenž loni v listopadu debutoval za národní tým, obdržel od disciplinárky trest na dvě utkání za zásah do oblasti hlavy a krku olomouckého útočníka Jakuba Navrátila v předkole play off. Nezasáhl do třetího duelu série, po níž Plzni skončila sezona, a tak se měl zbytek trestu přenést do té další.

Vedení Plzně se však po uplynutí poloviny trestu obrátilo na disciplinární komisi s žádostí o prominutí jejího zbytku.

Disciplinárka ve složení předseda Viktor Ujčík, členové Leoš Čermák, Tomáš Jelínek, Petr Kadlec a Libor Procházka konstatovala, že skutečnost, že Navrátil neutrpěl při zákroku zranění a utkání dokončil, byla již zohledněna při stanovení výše trestu.

Na druhé straně uvedla, že primárního účelu trestu mělo být dosaženo již v předchozí sezoně, v níž by hráč nemohl nastoupit ve dvou utkáních předkola a že pokračování trestu po uplynutí šesti měsíců postrádá; i s přihlédnutím k bezúhonnosti Jiříčka, který dosud neobdržel žádný větší ani jiný disciplinární trest; výchovný účel.

Reklama

Související témata: