Hlavní obsah

Kladno bez Jágra padlo, Krejčí se hned uvedl. Pardubice a Třinec začaly zostra

mm, škvSport.cz
Aktualizováno

Po středeční show Jiřího Černocha, který čtyřmi góly vystřelil Karlovým Varům výhru nad brněnskou Kometou (4:3), pokračovala hokejová extraliga zbylými šesti zápasy úvodního kola. Mistrovský Třinec vyhrál nad Českými Budějovicemi přesvědčivě 4:0, stejným výsledkem přehrály Pardubice na svém ledě Plzeň, Zlín podlehl Litvínovu 2:4, Kladno bez Jaromíra Jágra v chomutovském azylu prohrálo s Vítkovicemi 1:2. Liberec zvítězil nad Hradcem Králové díly trefě Ladislava Šmída nejtěsnějším rozdílem 1:0, Olomouc i s posilou z NHL Davidem Krejčím udolala Mladou Boleslav 3:2 v prodloužení, jedním gólem se na úspěchu Hanáků podílela i hvězda ze zámořské soutěže.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Tomáš Černý, David Krejčí a Jiří Ondrušek z Olomouce.

Článek
Fotogalerie

Kladenští hokejoví fanoušci si zvykají na azyl v Chomutově

Jel jsem ho tam jenom popostrčit a takhle se to vyvinulo, říká Marek Račuk k bitce s Flickem

Oceláři zahájili cestu za zlatým hattrickem jednoznačnou výhrou nad posílenými Českými Budějovicemi. Domácí přestříleli Jihočechy v poměru 28:14, premiéru v extralize ozdobil gólem Marko Daňo a brankář Marek Mazanec se hned uvedl čistým kontem. Extraligová premiéra v roli hlavního kouče tak trenérovi hostů Jaroslavu Modrému zhořkla.

Finalista minulé sezony Liberec pomýšlí opět vysoko. V souboji s Hradcem Králové stačil Bílým Tygrům jediný gól, který vstřelil ve 23. minutě obránce Ladislav Šmíd. Čisté konto udržel brankář Petr Kváča, který pochytal všech 22 pokusů hostů.

O návrat na výsluní po delší odmlce chtějí usilovat Pardubice. Sílu Dynama okusila hned v úvodním kole Plzeň, která za celých 60 minut nenašla recept na svého bývalého brankáře Dominika Frodla. Ještě po 24 minutách byl stav 0:0, Dynamo pak dalo do druhé přestávky tři góly a bylo rozhodnuto. Dvě trefy zaznamenal útočník Robert Říčka, tři asistence zaznamenal další útočník David Cienciala.

Kladno muselo vzít při pokračující rekonstrukci domácí haly zavděk azylem v Chomutově. Na úvod soutěže tam Rytíři přivítali Vítkovice, které prvních šest kol musejí kvůli kolizím akcí ve své hale odehrát venku. Hosté vedli, manko smazal ve třetí třetině Tomáš Plekanec, ale v 53. minutě utkání rozhodl hostující Patrik Koch. Majitel Rytířů Jaromír Jágr, který se ještě zotavuje po nešetrném zákroku z přípravného duelu s pražskou Slavií, sledoval zápas jen ze střídačky.

Olomouc v premiéře udolala Mladou Boleslav, zrak fanoušků byl upřen především na premiéru slavné posily Davida Krejčího z Bostonu. Vítěz Stanleyova poháru přispěl k výhře gólem na 1:1, partii rozsekl v prodloužení Jan Knotek. Obě branky poražených vstřelil francouzský útočník Valentin Claireaux.

Zapomenout na nepovedený minulý ročník chtějí ve Zlíně, co napravovat mají ale i Severočeši. A ti vyšli z utkání vítězně. Domácí sice snížili ze stavu 0:3 na 2:3, ale vyrovnat nedokázali, naopak výhru Litvínova zpečetil čtvrtým gólem Patrik Zdráhal.

Při lichém počtu 15 účastníků má volno Sparta, která vstoupí do soutěže až příští týden v úterý ve 3. kole.

Hokejová Tipsport extraliga - 1. kolo:
Třinec - České Budějovice 4:0
Branky: 5. Martin Růžička, 10. Chmielewski, 42. M. Daňo, 46. Hrňa
Zlín - Litvínov 2:4
Branky: 38. Fořt, 45. Vopelka - 17. Jarůšek, 19. Estephan, 34. P. Straka, 57. P. Zdráhal
Kladno - Vítkovice 1:2
Branky: 47. Plekanec - 26. Marosz, 53. Koch
Liberec - Hradec Králové 1:0
Branka: 23. L. Šmíd
Olomouc - Mladá Boleslav 3:2 v prodloužení
Branky: 21. Krejčí, 55. Švrček, 64. J. Knotek - 6. a 55. Claireaux
Pardubice - Plzeň 4:0
Branky: 40. a 52. Říčka, 25. Hecl, 27. J. Mikuš
Předehráno ve středu: Karlovy Vary - Brno 4:3

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice