Hlavní obsah

Pardubice - Plzeň 4:0Frodl hned napoprvé vychytal bývalé spoluhráče

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Hecl 1 : 0
27. Mikuš 2 : 0
40. Říčka 3 : 0
52. Říčka 4 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic porazili na úvod nové extraligové sezony Plzeň 4:0. Ještě po 24 minutách duelu 1. kola byl stav bezbrankový, Dynamo ale pak dalo ještě do druhé přestávky tři góly a o osudu zápasu tak bylo prakticky rozhodnuto. Dvakrát skóroval Robert Říčka, tři asistence zaznamenal další útočník David Cienciala. Nulu proti týmu, v němž ještě minulý ročník působil, uhájil díky 17 zákrokům brankář Dominik Frodl.

Foto: David Taneček, ČTK

Brankář Dominik Frodl z Pardubic likviduje šanci Petra Kodýtka z Plzně.

Článek

Pardubičtí měli v každé ze třetin výraznou střeleckou převahu. Na plzeňskou posilu v brankovišti Furcha vyslali za celý zápas porci 42 přesných střel, ale za úvodní dvacetiminutovku se skóre nezměnilo. I proto, že Furch vychytal Camarovo sólo a další příležitosti k otevření brankového účtu nevyužili hostující Kodýtek či domácí útočník Adam Musil.

Ve druhém dějství si Východočeši brzy vynutili přesilovku, v níž nejprve přečkali bez úhony možnost Pavla Musila a pak už ve 25. minutě pár sekund po návratu hříšníka Langa na led udeřili, když Furchovu neprůstřelnost ukončil Hecl. O dvě minuty později se navíc dostal puk mezi kruhy k Mikušovi, který rovněž trefil přesně a zvýšil na 2:0.

Foto: David Taneček, ČTK

Anthony Camara z Pardubic před brankářem Plzně Dominikem Furchem.

V končící 29. minutě mohl přidat další gól Kousal, jenže tentokrát měl navrch Furch a jeho sólový nájezd zlikvidoval. Šance hostů na zvrat vzápětí ještě oslabil Jiříček, když byl vyloučen na pět minut a do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku. Kodýtek v oslabení mířil pouze do brankové konstrukce a úspěšní nebyli ani domácí. Krátce před přestávkou selhal v dalším sólu Camara, ale v čase 39:44 uklidnil tým Dynama Říčka.

Foto: David Taneček, ČTK

Hráči Pardubic oslavují gól.

Právě Říčka pak také po třetí Ciencialově asistenci v utkání zvýšil v polovině třetí třetiny už na 4:0 a bylo zřejmé, že výhru před více než sedmi tisíci diváky oslaví Pardubičtí. Ve hře bylo už jen Frodlovo čisté konto, které se domácímu brankáři podařilo uhájit.

1. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Škoda Plzeň 4:0 (0:0, 3:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 25. Hecl (Cienciala), 27. J. Mikuš (Blümel, Nakládal), 40. Říčka (Cienciala, J. Kolář), 52. Říčka (Cienciala, Košťálek). Rozhodčí: Jeřábek, Šindel - Lhotský, Jiří Svoboda. Vyloučení: 6:5, navíc Jiříček (Plzeň) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 7280.
Pardubice: Frodl - J. Mikuš, Košťálek, Robertson, Nakládal, Vála, J. Kolář, Hrádek - R. Kousal, Paulovič, Camara - A. Musil, Poulíček, Blümel - Říčka, O. Roman, Cienciala - Hecl, Anděl, O. Rohlík. Trenér: R. Král.
Plzeň: D. Furch - Budík, Čerešňák, Graňák, Jiříček, V. Lang, J. Kindl, L. Kaňák - Bulíř, Mertl, Dzierkals - Blomstrand, Kodýtek, Schleiss - F. Suchý, P. Musil, Kuťák - Malát, F. Přikryl, Kantner. Trenéři: Baďouček a M. Říha ml.

Reklama

Související témata: