Hlavní obsah

Kladno v azylu: Jágr místo kouzel s holí maloval, Rytíře skolil ten, který jim do extraligy pomohl

Chomutov

Obavy, jestli Rytíři kvůli opravě střechy svého zimáku a nucenému azylu v Chomutově nepřijdou kromě domácího prostředí i o atmosféru na zápasech, se nenaplnily. Na úvodní duel hokejové extraligy s Vítkovicemi byla moderní hala s více než pětitisícovou kapacitou zaplněná zhruba z poloviny a fanoušky vytvořená kulisa si nezadala s tou v Kladně.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Jaromír Jágr na střídačce Kladna uděluje pokyny.

Článek
Fotogalerie

Fanklub vypravil dva autobusy, další stovky fanoušků Rytířů zamířily do Rocknet areny po vlastní ose. A v hledišti byli k vidění i lidé v chomutovských dresech. Zažít zase extraligu a ne jen krajský přebor bylo velkým lákadlem. Nic na tom nezměnilo, že na ledě neviděli majitele Kladna Jaromíra Jágra, jenž se po zranění ještě necítí natolik fit, takže zůstal jen v civilu na střídačce a spoluhráčům nejednou za třetinu na tabuli maloval své představy o hře.

Skalní fanoušci Rytířů obsadili sektory za druhou brankou, než mají kotel příznivci Pirátů. Hráči Kladna, kteří se do extraligy vrátili po roční pauze, zase využívali jinou kabinu než chomutovské áčko. To vše jako poděkování, že můžou na severu Čech pravidelně nastupovat.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Kladenský Marek Račuk prověřil brankáře Vítkovic Aleše Stezku.

Ještě dvě hodiny před úvodním buly přitom jistotu neměli. Kladenští museli na stadionu vybudovat pro extraligu nezbytný systém pro brankového videorozhodčího. Nákladnou akci stihli doslova za minutu dvanáct, takže ředitel soutěže Řezníček udělil Středočechům licenci pro nejvyšší soutěž. V Chomutově ji odehrají nejspíše celou.

Kladenští hokejoví fanoušci si zvykají na azyl v ChomutověVideo: Sport.cz

Vstup si ale představovali lepší. Vítkovice si totiž odvážejí domů tři body za výhru 2:1, o níž se postaral především Rostislav Marosz. Třicetiletý útočník, jenž uplynulou sezonu právě z Vítkovic hostoval v Kladně a pomohl mu k postupu z Chance ligy, v pátek proti svému bývalému klubu zaznamenal gól a asistenci.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín