Hlavní obsah

Plzeň udolala mistra, Pardubice obraly Boleslav. Kladno s Jágrem padlo v Budějovicích

Praha
Aktualizováno

Šest utkání mělo na programu nedělní 2. kolo hokejové Tipsport extraligy a o zajímavé momenty rozhodně nebyla nouze. Plzeň se dočkala prvního vítězství v nové sezoně, když na domácím ledě přetlačila 3:2 mistrovský Třinec. Ostře sledovanou premiéru v extralize si odbyl Jaromír Jágr, Kladno ale i s legendou v sestavě prohrálo v Českých Budějovicích 5:7.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hráči Plzně se radují z gólu v utkání s Třincem.

Článek
Fotogalerie

Plzeň v pátek na úvod nového extraligového ročníku vyšla naprázdno v Pardubicích, Třinec naopak přijel na západ Čech povzbuzený jasnou výhrou nad Budějovicemi. V neděli ale úřadující mistr neměl den a připsal si první prohru v sezoně.

Karlovy Vary naopak v úvodu sezony drží čtyřgólový průměr na zápas. V týdnu Západočeši přehráli díky čtyřem trefám Jiřího Černocha brněnskou Kometu, v neděli se pro změnu pod výhru 4:1 nad Vítkovicemi střelecky podepsalo celé kvarteto hráčů Energie. Hosté po pátečním triumfu nad Kladnem prohráli druhý duel ze šestizápasové venkovní šňůry.

Foto: David Taneček, ČTK

Hokejisté Pardubic (zleva) Jan Košťálek, Marek Hecl a David Cienciala oslavují gól v brance Mladé Boleslavi.

Téměř šest let čekali hokejisté Pardubic na vítězství v Mladé Boleslavi. V neděli se dokázali na ledě Středočechů prosadit už po 39 sekundách, domácím se ale podařilo skóre otočit a po dvou třetinách vedli 3:1. Nakonec se ale po třech gólech v řadě radovali hosté, kteří se tak v Boleslavi dočkali vítězství po dvanácti prohrách za sebou.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Jaromír Jágr v dresu Kladna dotírá na brankáře Českých Budějovic Dominika Hrachovinu.

Nejistota nad prvním letošním startem Jaromíra Jágra, který utrpěl zranění v přípravném utkání se Slavií, vzala v Budějovicích za své a 49letý hrající majitel Rytířů naskočil do čtvrté lajny. Do statistik utkání, které přineslo divácky atraktivní výhru domácích 7:5, se ale legendární hokejista zapsal jen třemi dvouminutovými tresty a Kladno i podruhé v sezoně prohrálo. Motor se naopak dočkal první výhry.

Bezmála pětapadesát minut se čekalo na gól v Brně, po dvou zásazích na obou stranách ale nakonec muselo rozhodnout utkání Komety se Zlínem prodloužení. V něm první výhru v sezoně vydřeli domácí, Berani mají po odvou duelech na kontě bod.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Rybička zlínského Zdeňka Okála před brankářem Brna Matejem Tomkem.

Severočeské derby mezi Litvínovem a Libercem rozhodovaly nájezdy, v nichž si dva body zajistili domácí Chemici. Nejlepší gólman uplynulého ročníku Petr Kváča tak nedokázal navázat na úvodní nulu, kterou vychytal v pátek při vítězném vstupu Liberce do sezony v duelu s Hradcem Králové.

Na atraktivní souboj 2. kola mezi Spartou a Olomoucí s Davidem Krejčím si musejí fanoušci počkat až do 7. prosince

2. kolo hokejové extraligy
Karlovy Vary - Vítkovice 4:1
Branky: 14. Plutnar, 33. Kohout, 42. Beránek, 59. Rachůnek - 36. Kalus.
Mladá Boleslav - Pardubice 3:4
Branky: 19. Najman, 22. Kotala, 37. Dufek - 1. a 49. Paulovič, 46. a 56. Ciencala.
České Budějovice - Kladno 7:5
Branky: 17. a 40. Pech, 24. a 36. Abdul, 29. Vondrka, 35. Slováček, 45. Gulaš - 10. Ciampini, 15. Račuk, 27. Baránek, 35. Hlava, 57. Kubík.
Kometa Brno - Zlín 3:2 v prodl.
Branky: 55. Kučeřík, 55. Mueller, 65. Ďaloga - 57. Trška, 59. Fryšara.
Plzeň - Třinec 3:2
Branky: 14. Dzierkals, 27. Kantner, 52. Čerešňák - 27. Hrňa, 53. Marcinko.
Litvínov - Liberec 3:2 po sam. nájezdech
Branky: 20. a 53. Jarůšek, rozh. nájezd Zdráhal - 16. Vlach, 58. Filippi.
Sparta - Olomouc se hraje 7.12. od 18.30

Reklama

Související témata: