Hlavní obsah

Sparta - Třinec 4:7Sparta podlehla ve šlágru kola šampionům, v extralize už není neporažený tým

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Moravčík 1 : 0
19. Hrňa 1 : 1
21. Kundrátek 1 : 2
24. Chlapík 2 : 2
27. Růžička 2 : 3
28. Hrehorčák 2 : 4
30. Vitouch 3 : 4
31. Musil 3 : 5
49. Nestrašil 3 : 6
52. Thorell 4 : 6
60. Hrehorčák 4 : 7
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty prohráli v utkání 4. kola extraligy s Třincem 4:7. Pražané si připsali první porážku jako poslední tým v nové sezoně, nenavázali tak na úvodní výhru z Pardubic (5:2). Tři body za gól a dvě nahrávky si v dresu poražených připsal útočník Filip Chlapík, za hosty dvakrát skóroval Patrik Hrehorčák.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zleva brankář Marek Mazanec z Třince, Erik Thorell ze Sparty a Milan Doudera z Třince.

Článek

Sparťané vstoupili do očekávaného souboje s mistrem nejlepším možným způsobem. Sice nepotrestali Musilův faul po pouhých 22 sekundách, ale ještě ve třetí minutě otevřel skóre Moravčík přesně umístěnou dělovkou z kruhu.

Vyrovnat mohli Daňo, Roman či Marinčin, ale strážce domácí branky Neužil byl proti. Pak se na ledě přiostřilo a více se bojovalo než hrálo. Na konci 19. minuty se už však hosté dočkali zásluhou Hrňovi branky v přesilovce.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Brankář Jakub Neužil ze Sparty inkasuje gól. Přihlížejí Tomáš Dvořák ze Sparty (uprostřed) a Tomáš Marcinko z Třince.

Obrat dokonal hned po 20 sekundách ze druhé části Kundrátek, když puk zapadl za Neužilova záda obloučkem po tečovaném pokusu hostujícího zadáka. V početní výhodě pak sice brzy kontroval pěkným gólem Chlapík, jenže za necelé tři minuty vrátil hostům rovněž v přesilovce vedení Růžička.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zleva Andrej Nestrašil z Třince a Erik Thorell ze Sparty.

Uběhlo navíc jen 17 sekund a Hrehorčák vyhnal Neužila na střídačku, do hry se tak dostal Salák. V utkání si nakonec zachytali všichni čtyři gólmani uvedení v zápisu. Před polovinou utkání snížil Vitouch a Mazance nahradil v hostujícím brankovišti Kacetl. Už o 49 sekund později měli Třinečtí dvoubrankový náskok zpět, když se prosadil Musil.

Ve 49. minutě navíc zvýšil přesnou ranou Nestrašil a prakticky tak rozhodl. Thorell po nádherné individuální akci v přesilovce sice ještě vykřesal malou naději pro domácí, ale i ta definitivně zhasla s gólem Hrehorčáka do prázdné branky.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zleva Tomáš Marcinko z Třince a Tomáš Dvořák ze Sparty.

4. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec 4:7 (1:1, 2:4, 1:2)
Branky a nahrávky: 3. Moravčík (Tomáš Dvořák, Chlapík), 24. Chlapík (E. Thorell, M. Jandus), 30. D. Vitouch (Moravčík, Polášek), 52. E. Thorell (Chlapík, D. Kaše) - 19. Hrňa (Martin Růžička, Marcinko), 21. Kundrátek, 27. Martin Růžička (P. Vrána, M. Doudera), 28. Hrehorčák (Miloš Roman), 31. D. Musil (Adámek, A. Nestrašil), 49. A. Nestrašil (Kundrátek, M. Kovařčík), 60. Hrehorčák (Miloš Roman). Rozhodčí: Kika, Pražák - J. Svoboda, Lhotský. Vyloučení: 7:10. Využití: 2:3. Diváci: 5973.
Sparta: Neužil (28. Salák) - Mikliš, Moravčík, T. Pavelka, Tomáš Dvořák, M. Jandus, Polášek - Řepík, R. Horák, Sobotka - Chlapík, D. Kaše, E. Thorell - M. Forman, D. Vitouch, Buchtele - Prymula, Zikmund, Z. Doležal. Trenér: Jandač.
Třinec: Mazanec (30. Kacetl) - D. Musil, Kundrátek, M. Doudera, Marinčin, Zahradníček, M. Adámek, Jaroměřský - Daňo, P. Vrána, Martin Růžička - A. Nestrašil, M. Kovařčík, O. Kovařčík - Hrehorčák, Marcinko, Miloš Roman - Kofroň, Dravecký, Hrňa. Trenér: Varaďa.

Reklama

Související témata: