Hlavní obsah

Tohle se mi ještě nestalo, smál se lobu kat Komety, která prý na Spartě cítila domácí prostředí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Trenérský souboj dvou bývalých parťáků z české hokejové reprezentace a Magnitogorsku Josefa Jandače a Jiřího Kalouse vyzněl lépe pro prvně jmenovaného kouče domácí Sparty. Pražané dvakrát smazali náskok Komety a o triumfu 3:2 v prodloužení rozhodli šťastným gólem Filipa Chlapíka.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Hokejisté Sparty se radují z gólu.

Článek

Chlapíkova střela se 88 vteřin před koncem prodloužení odrazila od hole obránce Brna Mikysky a puk lobem přeplachtil klečícího brankáře Klimeše. „Tohle se mi ještě nikdy nestalo. Šťastný gól," usmíval se Chlapík, který se v sezoně trefil už počtvrté a zařídil Spartě čtvrtou výhru v řadě.

Utkání v O2 areně sledovalo 8862 diváků, což je rekord probíhající extraligové sezony. I díky velkému počtu fandů Komety, kteří do metropole dorazili. „Atmosféra byla úžasná. Proti Brnu jsem ještě nehrál, ale kluci v šatně mi už před zápasem říkali, že zápasy s ním jsou vždycky fajn," řekl Chlapík.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Fanoušci hokejové Komety Brno během extraligového duelu se Spartou.

„Jsme rádi, že nám naši diváci vytvořili parádní kulisu, udělali nám tady domácí prostředí. Jsme jim hrozně vděční, že za námi přijeli. Hrál se super zápas, vyrovnaný. Bohužel jsme v prodloužení nedosáhli na další bod," mrzelo Kalousova asistenta Jiřího Horáčka.

Kometa na Spartě padla už popáté za sebou, naposledy tam uspěla před 32 měsíci. „S odstupem času asi bod brát budeme, ale teď mě mrzí, protože jsme sahali po vítězství," uvedl brněnský Petr Holík.

Pražané mají za sebou pátý ze série šesti domácích zápasů, v níž neuspěli jen na úvod proti Třinci. Pak následovala čtyři vítězství. Kaňkou na tom posledním je zranění Michala Moravčíka, jenž na marodce doplnil další obránce Adama Poláška s Tomášem Pavelkou. Do hry naopak poprvé v sezoně zasáhl uzdravený bek Milan Jurčina.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Brankář Sparty Alexander Salák (vlevo) a útočník Patrik Prymula se radují z vítězství.

„Každý zápas v podstatě dohráváme na pět beků. Vypadli nám beci na přesilovky, takže vzadu musíme hrát v hodně okleštěné sestavě," posteskl si Jandač.

Proti Kalousovi se na střídačku postavil poprvé od sezony 2015/16, kdy Jandač vedl Spartu a Kalous Třinec. Pak následovala společná angažmá u reprezentace a v Magnitogorsku.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Brankář Komety Lukáš Klimeš (třetí zprava).

„Před zápasem jsme si zavolali, ale o hokeji nepadlo žádné slovo. Bavili jsme se o rodině," řekl Jandač.

Kometa navzdory porážce bodovala počtvrté za sebou a těšit ji může, že stav zraněného obránce Marka Ďalogy, který v neděli odstoupil už v 18. minutě po tvrdém, ale čistém nárazu na mantinel od Jurčiny, by neměl být vážný. „Byl v kabině, je při vědomí, normálně komunikoval. Možná má jen lehký otřes mozku, ale to jsou jen moje úvahy," mínil Petr Holík.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec