Hlavní obsah

Zklamaný Říha: Asi jsem měl být tvrdší

PARDUBICE

V rozhodujícím zápase čtvrtfinálové série s Plzní se pardubičtí hokejisté psychicky položili. Puky z jejich hokejek trefovaly tyče, vyhýbaly se prázdné plzeňské brance, a tak se domácí hráči místo spršky perníků na oslavu postupu dočkali pískotu a deště plastikových lahví.

Článek

Smutný byl pohled na marné snažení lídra základní části, který měl po dvaapadesáti kolech extraligy na svého čtvrtfinálového soupeře náskok čtyřiceti bodů.

"Plzeň nás přehrála nadšením a bojovností, ale sérii jsme si prohráli sami, když jsme nedokázali vyhrát ani jeden zápas venku," tvrdil zkroušeně kouč Pardubic Miloš Říha. "Kdybychom dotáhli ve čtvrtém zápase vedení o dva góly, tak jsme vyhráli 4:1 na zápasy," přizvukoval útočník Jiří Dopita.

Trenér Pardubic po zápase vyrazil popřát Plzeňským do šatny hodně štěstí v semifinále a za své gesto si vysloužil respekt Západočechů. "I já jsem měl něco podobného v plánu, kdybychom vypadli," tvrdil plzeňský asistent Jiří Kučera. "Od Miloše si toho moc vážím, pro Pardubice je to velice těžká situace," dodal.

Říha by rád pokračoval

Čtvrtfinálový krach je podle Říhy ještě obtížněji stravitelný než loňská prohra ve finále se Slavií. "Nezvládli jsme to a neúspěch beru na sebe," soukal ze sebe Říha.

"Klub mi dal maximální volnost při výběru hráčů, do ničeho kolem týmu prakticky nezasahoval. Možná jsem měl být na mužstvo tvrdší, ale to už teď nevrátím zpátky," říkal kouč, kterému v Pardubicích končí smlouva. "Sám bych se prodloužení nebránil, ale nezáleží to jen na mně."

Před startem série se mluvilo o tvrdém stylu Plzně, který nebude ofenzívnímu hokeji Pardubic sedět. Nakonec to s tvrdostí a nedovolenými zákroky často přeháněli i Východočeši a právě v oslabeních inkasovali rozhodující branky.

"Nehráli jsme disciplinovaně. Plzeň naopak zvládla přesilovky nad očekávání," divil se Dopita, který uznal, že v důležitých chvílích vysoce favorizovaný tým nevěděl, co hrát. "Úplně jsme odstoupili od kombinace, nebyli jsme schopni dostat se do přečíslení," říkal centr.

Neobětovali se

Profesorský hokej Pardubic v play-off dostal za vyučenou. "Nechtěl bych říkat, že hráči nemají zápal a srdce, ale když jsme vedli 2:0 na zápasy, tak si mysleli, že je hotovo. A za stavu 3:3 jako by si zase říkali, že to přece není možné," bezmocně vykládal Říha.

"Nechci ještě sezónu hodnotit, ale chybělo nám přesně to, co zdobilo Plzeň - ochota obětovat se jeden za druhého."

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice